Aanvullende gegevens derogatie­vergunning

Heb jij van RVO een uitnodiging gekregen om de ‘Aanvullende gegevens’ aan te leveren? In de meeste situaties moet je dit uiterlijk 31 januari aanleveren. Dit geldt ook voor de meeste derogatiebedrijven.

Aanvullende gegevens

Heeft jouw bedrijf in 2023 een derogatievergunning gehad en/of vraag je in 2024 een derogatievergunning aan? Dan moet je de ‘Aanvullende gegevens’ aanleveren. Naast derogatiebedrijven kun je van RVO ook een uitnodiging verwachten als jouw mestproductie boven de 170 kg N-dierlijk per ha is.

Meestal uiterlijk 31 januari aanleveren

Heb jij vorig jaar een derogatievergunning gehad of ben jij een bedrijf zonder derogatie maar heeft RVO je een uitnodiging gestuurd? Dan moet je de ‘Aanvullende gegevens’ uiterlijk 31 januari aanleveren.

Alleen uiterlijk 29 februari voor nieuwe derogatiedeelnemer

Heb jij in 2023 geen derogatievergunning aangevraagd, maar doe je dit voor 2024 wel? Dan moet je ook de ‘Aanvullende gegevens’ aanleveren. Dit moet je, in dit geval, uiterlijk 29 februari doen.

Heb je vragen over de aanvullende gegevens of de derogatievergunning? Neem gerust contact op.

Robert Reuver
Robert Reuver Senior adviseur agro
Ervaren adviseur in de agrarische sector
Mijn naam is Robert en ik ben alweer ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam als adviseur in de agrarische sector. Ik heb veel ervaring met onder meer agrarische bedrijfsoverdrachten in familieverband en de financiering van agrarische bedrijven. Daarnaast ben ik graag een sparringpartner voor agrarische ondernemers; zeker in deze tijd is het heel belangrijk om samen vooruit te kijken.
Neem contact op

Inzicht in jouw agrarische onderneming?

Je wilt de juiste keuzes maken voor jezelf en jouw agrarische onderneming. Daarvoor is het belangrijk dat je (realtime) inzicht heeft in financiële kengetallen. Wij maken dit voor je mogelijk met het agro dashboard, waarbij je met een gebruiksvriendelijk en helder dashboard onder meer op de hoogte bent van (mutaties in) de liquiditeit, opbrengsten, kostprijs, brutomarge, debiteuren en crediteuren.

Meer over het agro dashboard
Agro dashboard melkprijs