Subsidies voor internationale ondernemers

Zowel voor ondernemingen zich nog in de oriëntatiefase bevinden om hun producten te gaan exporteren als voor bedrijven die al wat meer internationale ervaring hebben en gericht een project in het buitenland willen uitvoeren, zijn verschillende regelingen beschikbaar. Bovendien worden samenwerkingen met buitenlandse partijen gestimuleerd.
Direct subsidiescan aanvragen

Benut jij al subsidiekansen?

Subsidies gericht op internationale oriëntatie worden op provinciaal en landelijk niveau uitgegeven. Er zijn vouchers beschikbaar voor het inhuren van een externe deskundige en ondernemers kunnen deelnemen aan een handelsmissie. Het betreft relatief laagdrempelige regelingen.

Voor samenwerkingen of grote projecten in het buitenland zijn op landelijk of Europees niveau regelingen beschikbaar. Deze stimuleren ontwikkeltrajecten of nemen handelsbarrières ten opzichte van export weg.

Ook worden bijvoorbeeld via Interreg samenwerkingen met specifieke landen, zoals Duitsland, extra gestimuleerd.

Subsidiescan internationaal

Voor veel ondernemers is het onoverzichtelijk welke subsidies er allemaal zijn. Wij kijken graag met je mee voor welke subsidies jij in aanmerking komt. Vraag een subsidiescan aan door het formulier in te vullen: