Strategisch personeelsbeleid

Heeft uw organisatie de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt? En kunnen u en uw medewerkers deze ontwikkelingen wel bijbenen? Of is het tijd om stappen te maken zodat u klaar bent voor de toekomst?

Hendri Meilink
Hendri Meilink Hoofd personeel
Harold SchenkDoor Harold Schenk

Van pionier naar leider

Ooit begon je met pionieren. Je maakte je beroep van dat wat je het liefste deed. Geleidelijk aan verandert je rol. Je wordt bedrijfsleider. Wil je dat wel?

Lees verder

HR-strategie

Als er in en om een organisatie veel verandert, heeft dat consequenties voor de positionering, de profilering, het management en de communicatie. Maar zeker ook voor de HR-strategie en de omgang met personeel.

  • Is voor het personeel nog steeds duidelijk wat het doel van de organisatie is?
  • Weten zij wie welke werkzaamheden uitvoert?
  • En is de samenhang tussen het doel, de verschillende werkzaamheden en functies bekend?

HR-advies

De HR-adviseurs van de Jong & Laan kunnen u helpen om de samenhang binnen uw organisatie in beeld te brengen. Zij ondersteunen u bij de integratie en afstemming van de HR-middelen op strategische organisatiedoelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Teamontwikkeling
  • Functiehuizen
  • Communicatievormen
  • Personeelsgesprekken
  • Duurzame inzetbaarheid

Onze HR-adviseurs zijn sparringpartners en procesbegeleiders bij het opleiden, veranderen en ontwikkelen van uw organisatie en haar personeel.

Resultaat

En wat het u uiteindelijk oplevert? U krijgt inzicht in uw interne organisatie, de capaciteiten van uw medewerkers en de gewenste samenhang. U kunt hierdoor uw organisatiedoelen eenvoudiger bereiken en de kennis en kunde van uw mensen worden optimaal ingezet. Want een medewerker die op de juiste plek zit, levert immers veel meer toegevoegde waarde op.

Blog
Zo bind je werknemers aan de organisatie [3 factoren]
Lees meer
Blog
Flexibele schil: tijd voor een goed gesprek
Lees meer
Blog
Parttime aanwezig, fulltime betrokken
Lees meer
Whitepaper

Personeelsgesprekken

Goede en gemotiveerde medewerkers zijn goud waard voor uw bedrijf. Als ondernemer weet u dat als geen ander. Zij bepalen in sterke mate het succes van uw bedrijf. Hoe beter hun prestaties, hoe hoger het rendement. Daarom is het belangrijk dat u uw personeelsbeleid op orde heeft. In deze whitepaper gaan we in op het belang van personeelsbeleid en personeelsgesprekken. Onze ervaring leert dat personeelsgesprekken het beste tot hun recht komen als zij onderdeel uitmaken van een goed personeelsbeleid. Daarmee kunt u het juiste personeel aantrekken en behouden.