Strategisch per­so­neels­be­leid

Als er in je organisatie veel verandert, heeft dat gevolgen. Ook voor de HR-strategie en het personeelsbeleid. De Jong & Laan geeft strategisch advies.
Neem direct contact op

Samen gaan!

Heeft je organisatie de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt? Kunnen jij en je medewerkers deze ontwikkelingen wel bijbenen? Of is het tijd om stappen te maken zodat je klaar bent voor de toekomst?

Onze strategisch HR-adviseurs brengen je organisatie in kaart en maken een op maat gemaakt HR-beleid dat aansluit op jouw personeel, bedrijfsdoelstellingen en wensen.

Wat is een goed personeelsbeleid?

Een organisatie kan niet zonder haar medewerkers. Gemotiveerde medewerkers die gedreven zijn om de bedrijfsdoelstellingen te behalen, dragen bij aan het succes van je organisatie. Als je op een juiste manier omgaat met je personeel, levert dat veel op.

Daarvoor heb je een gedegen strategisch personeelsbeleid nodig, dat de juiste arbeidsvoorwaarden in zich heeft, een veilige werkomgeving biedt, gelijke kansen biedt aan het personeel en dat natuurlijk aan de wet- en regelgeving voldoet.

HR-strategie

Als er in en om een organisatie veel verandert, heeft dat consequenties voor de positionering, de profilering, het management en de communicatie. Maar zeker ook voor de HR-strategie en de omgang met personeel.

  • Is voor het personeel nog steeds duidelijk wat het doel van de organisatie is?
  • Weten zij wie welke werkzaamheden uitvoert?
  • Is de samenhang tussen het doel, de verschillende werkzaamheden en functies bekend en logisch?

HR-advies

De HR-adviseurs van de Jong & Laan kunnen je helpen om de samenhang binnen je organisatie in beeld te brengen. Zij ondersteunen je bij de integratie en afstemming van de HR-middelen op strategische organisatiedoelen. Hierbij kan je denken aan:

  • Teamontwikkeling
  • Functiehuizen
  • Communicatievormen
  • Personeelsgesprekken
  • Duurzame inzetbaarheid
Harold Schenk
Harold Schenk Senior HR adviseur

Resultaat van een strategisch en duurzaam personeelsbeleid

En wat het je uiteindelijk oplevert? Je krijgt inzicht in je interne organisatie, de capaciteiten van je medewerkers en de gewenste samenhang. Gebundeld in een strategisch en duurzaam personeelsbeleid voor de lange termijn.

Je kunt hierdoor je organisatiedoelen eenvoudiger bereiken en de kennis en kunde van je mensen worden optimaal ingezet. Want een medewerker die op de juiste plek zit, levert veel meer toegevoegde waarde.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid

De HR-adviseurs van de Jong & Laan ontwikkelen een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Zij houden hierbij rekening met de levensfases, behoeften en mogelijkheden van je personeel.

Het doel van het beleid is om de kennis en capaciteit van iedere werknemer optimaal te (blijven) benutten, zodat je organisatie goed presteert. 

We maken graag kennis met jou

Onze HR-adviseurs zijn sparringpartners en procesbegeleiders bij het opleiden, veranderen en ontwikkelen van jouw organisatie en haar personeel.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
Vestiging-Groningen-338

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen

Harold Schenk
Harold Schenk Senior HR adviseur