Horeca­dashboard

Realtime financieel inzicht; dat maakt dat je weet hoe je horecaonderneming er op dit moment voor staat en waar acties nodig zijn. Inzicht in tussentijdse cijfers op kwartaal-, maand en dagniveau. Eenvoudig maak je een vergelijking met voorgaande periodes en op basis daarvan trek je conclusies en voer je verbeteringen door. Dat kan met het horecadashboard!
Neem direct contact op

Vragen die spelen

Misschien herken jij je in (één van) de volgende vraagstukken:

  • Hoe kan het dat mijn brutomarge van de keuken in rustige periodes lager is dan in drukke periodes?
    • Hebben we dan te veel verspilling en bederf en kopen we misschien in die periodes te veel goederen in?
  • Kan ik mijn personeel efficiënter inzetten, zodat de personeelskosten in een betere verhouding staan tot de omzet in die periode?
  • Hoe kan het dat mijn brutomarge op drank is gedaald in een periode?
    • Zijn de inkoopprijzen van de leverancier misschien verhoogd, zonder dat wij de verkoopprijs hebben gewijzigd?

Het horecadashboard brengt je verder. Hiermee worden vragen beantwoord aan de hand van data. Daarnaast geeft het je inzicht in productgroepen, zodat je kunt zien waar je het goed doet en waar verbeteringen liggen. 

Realtime inzicht

Met het horecadashboard (ook bekend als Visionplanner Online) heb je realtime inzicht in de:

  • Balans
  • Winst en verliesrekening
  • Liquiditeit (en liquiditeitsbegroting) 
  • Brutomarge (Omzet en inkopen)
    • Niet alleen op hoofdniveau, maar ook op verschillende productgroepen
  • Openstaande debiteuren
  • Openstaande crediteuren

Ook kostenplaatsen, bijvoorbeeld op locatie, per restaurant of per medewerker, kunnen toegevoegd worden in het dashboard mits je dit goed vastlegt in de financiële administratie

Inzicht per productgroep

In het horecadashboard krijg je, bij het onderdeel brutomarge, inzicht in de verschillende marges bij de verschillende productgroepen. Denk aan de omzet, inkoop en brutomarge van:

  • de keuken;
  • producten als bier, frisdrank, wijn & gedistilleerd en koffie & thee.

Hiermee heb je niet alleen makkelijk en snel inzicht, maar kan je ook gerichte(re) keuzes maken voor jouw horecaonderneming. 

Klik op de afbeelding om in te zoomen.

Vooruitstrevend

Met het dashboard heb je niet alleen inzicht in je eigen financiële situatie, maar óók kan je een vergelijking maken met andere horecaondernemingen (benchmark) en scenario's doorrekenen aan de hand van prognoses. Daardoor kan jij goed onderbouwde keuzes maken.

Samen gaan we ervoor

Jordy Ekkel
Jordy Ekkel Accountant Meer over Jordy
Sandra Temmink
Sandra Temmink Accountant Meer over Sandra
Mariska Booij
Mariska Booij Accountant Meer over Mariska
Jasper Visserman
Jasper Visserman Senior IT consultant Meer over Jasper
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Aron Stroop
Aron Stroop Vestigingsmanager Meer over Aron
Peter van der Sluis
Peter van der Sluis Senior belastingadviseur Meer over Peter

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen