Verkoop maatschap Veduma aan CED

Vanwege de gerealiseerde groei in de afgelopen jaren en de naderende pensioenleeftijd van één van de maten, hebben de maten van maatschap Veduma besloten hun onderneming over te dragen aan een gedegen marktpartij. Op deze manier kan de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming worden gewaarborgd. De Jong & Laan begeleidde de maten in het verkoopproces.

Verkoop maatschap Veduma

Maatschap Veduma, gevestigd in Zaltbommel, is een topspeler op het gebied van medisch advies inzake letselschade, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en medische aansprakelijkheid. Het werkterrein omvat de advisering over medische aspecten in particuliere en publieke verzekeringen. De onderneming biedt haar diensten aan zowel verzekeraars en diverse (semi-)overheidsinstellingen, als schaderegelingsbureaus en advocaten. De onderneming bestaat al bijna 25 jaar en heeft een landelijk dekkend netwerk van medisch adviseurs.

Aanleiding van verkoop

De maten hebben zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme en toewijding ingezet om maatschap Veduma te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming en betrouwbare speler in de markt.

Aanleiding voor de verkoop van maatschap Veduma is in eerste instantie het waarborgen van de continuïteit, aangezien één van de maten de pensioengerechtigde leeftijd in zicht krijgt. Vanwege de groeifase die de onderneming heeft doorgemaakt, vinden de maten het tijd om de onderneming over te dragen aan een gedegen marktpartij om verder te kunnen ontwikkelen en groeien.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Overname door CED

Een geschikte kandidaat is gevonden in het van oorsprong Nederlandse bedrijf CED. De volledige CED Group telt zo’n 2.500 medewerkers in 12 Europese landen. CED voorziet haar klanten van full-service schademanagement: van taxatie, risico-inspectie en noodhulp, tot (letsel)schadebehandeling, herstel in natura en regres.

CED heeft een sterke groei-ambitie en wil Europees marktleider worden op het gebied van schademanagement. Naast groei staan innovatie en een toekomstbestendige digitalisering centraal in de strategie.

Rutger (CED): Met het beste van 2 werelden maken we onze dienstverlening nog efficiënter en kwalitatiever.

Bente Admiraal, partner bij maatschap Veduma: “Het is voor Veduma cruciaal dat de belangen van klanten en medewerkers goed behartigd blijven. Om verdere groei van Veduma mogelijk te maken en de continuïteit van onze dienstverlening voor de toekomst te kunnen garanderen, is samenwerking gezocht met een sterke partner.”

Volgens Rutger Spek, managing director bij CED, is er een goede match tussen beide partijen. Hij geeft aan verheugd te zijn dat de huidige eigenaren van Veduma zich allemaal voor een langere termijn verbinden aan CED. “Met het beste van 2 werelden maken we onze dienstverlening nog efficiënter en kwalitatiever.”

Verkoopbegeleiding

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan adviseerden en begeleidden Veduma bij het verkooptraject, bestaande uit:

  • Het definiëren van de persoonlijke ambities en wensen.
  • Het uitvoeren van een waardebepaling.
  • Het opstellen van een informatiememorandum.
  • Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  • Het voeren van de onderhandelingen.
  • Begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  • Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.