Verkoop ­ OBO Banden

OBO Banden B.V. is overgenomen door Magna Tyres Group. OBO Banden B.V. is in 1959 opgericht en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het produceren van retreaded banden. Lees meer ...

Verkoop ­ OBO Banden

OBO Banden verkocht aan Magna Tyres Group

OBO Banden B.V., de grootste banden retreader in Nederland, is overgenomen door Magna Tyres Group. OBO Banden B.V. is in 1959 opgericht en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het produceren van retreaded banden.

Internationaal actief

Retreaded banden zijn banden waarbij het versleten loopvlak van gebruikte banden wordt voorzien van een nieuw profiel. De onderneming is internationaal actief in de landbouw en 'off-the-road' markt.

Verkoop OBO Banden de Jong en Laan

Overdracht

De overname van OBO Banden B.V. door Magna Tyres Group was reeds aangekondigd, maar is nu geëffectueerd. De Jong & Laan corporate finance heeft gedurende het hele proces van overdracht geadviseerd, waaronder:

  • het waarderen van de onderneming
  • het voeren van onderhandelingen
  • de coördinatie van het due diligence onderzoek
  • en het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Volgende stap in globale uitbreiding

De acquisitie van OBO Banden is voor Magna een volgende stap in de globale uitbreiding, waardoor het bedrijf in staat is haar klanten met een breder assortiment nog beter van specifieke oplossingen te voorzien.

Daarnaast zijn retreaded banden een kosteneffectief alternatief ten opzichte van nieuwe banden. De retreaded banden zullen via het netwerk van Magna Tyres Group en haar 10 verkoopkantoren wereldwijd in meer dan 110 landen worden verkocht.