Verkoop | Mulder Makelaardij

Verder groeien door aan te sluiten bij een grote, landelijke partij

Mulder Makelaardij is een regionaal makelaarskantoor in Nijverdal. Door uitgebreide kennis van de markt heeft de onderneming een unieke positie verworven in de regio Hellendoorn-Nijverdal en omstreken. In de afgelopen jaren is Mulder Makelaardij gestaag gegroeid tot het huidige niveau. Dit maakt dat de onderneming klaar is voor de volgende groeifase.

Overname door Heilbron Groep

Om Mulder Makelaardij naar de volgende fase te brengen heeft zij besloten de onderneming over te dragen aan de grote, landelijke partij Heilbron Groep. De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de onderneming bij deze verkoop. 

Heilbron Groep richt zich op dienstverlening op het gebeid van pensioen, hypotheken, verzuim, verzekeren en makelaardij. De groep bestaat uit verschillende bedrijven en behoort met ruim 1.600 medewerkers tot de grootste spelers in de markt.

mulder makelaardij verkocht aan heilbron groep

Buy and build-strategie

De overname past in het groeiplan dat Heilbron voor deze regio heeft. Met de overname van Mulder Makelaardij versterkt Heilbron Groep namelijk haar positie in de makelaardij én haar lokale marktkennis.

Als onderdeel van deze 'buy and build-strategie' heeft Heilbron tevens assurantiekantoor Ekelenkamp en JIJ Hypotheken uit Nijverdal overgenomen. Hierbij is de Jong & Laan Corporate Finance ook als verkopend adviseur opgetreden.

Door de expertises binnen Heilbron te combineren kan het klantenbestand optimaal bediend worden. De directeuren van Ekelenkamp, JIJ Hypotheken en Mulder Makelaardij blijven allen betrokken om binnen de groep gezamenlijk het groeiplan te realiseren.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouder van Mulder Makelaardij bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Bespreken van de persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Het voeren van de onderhandelingen.
  3. Het begeleiden van due diligence-onderzoek.
  4. Begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat onze Corporate finance adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op. 

Verkoop | Ekelenkamp en JIJ Hypotheken

Met de overname van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken versterkt Heilbron Groep haar positie in de regio en verwerft ze lokale marktkennis...

Lees meer