Verkoop Mulder Makelaardij

Mulder Makelaardij is klaar voor de volgende groeifase. Om Mulder Makelaardij naar de volgende fase te brengen heeft zij besloten de onderneming over te dragen aan de grote, landelijke partij Alpina. De Jong & Laan begeleidde de onderneming bij het overnametraject.

Mulder Makelaardij

Mulder Makelaardij is een regionaal makelaarskantoor in Nijverdal. Door uitgebreide kennis van de markt heeft de onderneming een unieke positie verworven in de regio Hellendoorn-Nijverdal en omstreken. In de afgelopen jaren is Mulder Makelaardij gestaag gegroeid tot het huidige niveau. Dit maakt dat de onderneming klaar is voor de volgende groeifase.

Overname door Alpina (voorheen: Heilbron Groep)

Om Mulder Makelaardij naar de volgende fase te brengen heeft zij besloten de onderneming over te dragen aan de grote, landelijke partij Alpina. De Jong & Laan begeleidde de onderneming bij deze verkoop. 

Alpina richt zich op dienstverlening op het gebeid van pensioen, hypotheken, verzuim, verzekeren en makelaardij. De groep bestaat uit verschillende bedrijven en behoort met ruim 1.600 medewerkers tot de grootste spelers in de markt.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Buy and build-strategie

De overname past in het groeiplan dat Alpina voor deze regio heeft. Met de overname van Mulder Makelaardij versterkt Alpina namelijk haar positie in de makelaardij én haar lokale marktkennis.

Als onderdeel van deze 'buy and build-strategie' heeft Alpina tevens assurantiekantoor Ekelenkamp en JIJ Hypotheken uit Nijverdal overgenomen. Hierbij is de Jong & Laan ook als verkopend adviseur opgetreden.

Door de expertises binnen Alpina te combineren, kan het klantenbestand optimaal bediend worden. De directeuren van Ekelenkamp, JIJ Hypotheken en Mulder Makelaardij blijven allen betrokken om binnen de groep gezamenlijk het groeiplan te realiseren.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Mulder Makelaardij bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Bespreken van de persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Het voeren van de onderhandelingen.
  3. Het begeleiden van due diligence-onderzoek.
  4. Begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.