Verkoop Ekelenkamp en JIJ Hypotheken

Met de overname van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken versterkt Alpina haar positie in de regio en verwerft ze lokale marktkennis. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken bij het overnametraject.

Krachten bundelen

Ekelenkamp is een middelgroot assurantie- en bemiddelingskantoor gevestigd in Nijverdal. In haar 50-jarig bestaan heeft de onderneming een mooie portefeuille van regionale klanten opgebouwd. Ekelenkamp adviseert en bemiddelt op het gebied van risicomanagement, pensioenen, verzekeringen en financiële planning.

Het hypotheekadvies is ondergebracht in JIJ Hypotheken. Hierin vindt een samenwerking plaats tussen Ekelenkamp en Mulder Makelaardij.

Overname door Alpina (voorheen: Heilbron Groep)

Assurantie- en bemiddelingskantoor Ekelenkamp en JIJ Hypotheken zijn overgenomen door Alpina. De Jong & Laan begeleidde de eigenaar van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken bij de verkoop van de aandelen.

Alpina bestaat uit verschillende dienstverlenende bedrijven op het gebied van pensioenen, hypotheken, verzekeringen en makelaardij. De groep heeft ruim 1600 medewerkers en behoort daarmee tot de grootste spelers in de markt.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Consolidatieslag

In de assurantie-intermediairsmarkt is jaren geleden een consolidatieslag in gang gezet. Schaalgrootte en efficiencyvoordelen zijn daarbij belangrijk om te kunnen blijven groeien en innoveren.

Buy and build-strategie

Alpina is middels een ‘buy and build-strategie’ een actieve speler in deze consolidatieslag. Met de overname van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken versterkt Alpina haar positie in de regio en verwerft ze lokale marktkennis. 

Als onderdeel van deze buy and build-strategie heeft Alpina ook Mulder Makelaardij overgenomen. Onze specialisten van de Jong & Laan traden ook hierbij als verkopend adviseur op.

Krachten bundelen

Door de expertises binnen Alpina te combineren, kan het klantenbestand optimaal bediend worden. De directeuren van Ekelenkamp, JIJ Hypotheken en Mulder Makelaardij blijven allen betrokken om de gezamenlijke doelstellingen binnen het groeiplan te realiseren.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. De bespreking van de persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Het voeren van onderhandelingen.
  3. Het begeleiden van due diligence-onderzoek.
  4. Begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.