Verkoop ­ Ekelenkamp en JIJ Hypotheken

Met de overname van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken versterkt Heilbron Groep haar positie in de regio en verwerft ze lokale marktkennis...

Verkoop ­ Ekelenkamp en JIJ Hypotheken

Krachten bundelen om doelstellingen binnen het groeiplan te realiseren

Ekelenkamp is een middelgroot assurantie- en bemiddelingskantoor gevestigd in Nijverdal. In haar 50-jarig bestaan heeft de onderneming een mooie portefeuille van regionale klanten opgebouwd. Ekelenkamp adviseert en bemiddelt op het gebied van risicomanagement, pensioenen, verzekeringen en financiële planning.

Het hypotheekadvies is ondergebracht in JIJ Hypotheken. Hierin vindt een samenwerking plaats tussen Ekelenkamp en Mulder Makelaardij.

Overname door Heilbron Groep

Assurantie- en bemiddelingskantoor Ekelenkamp en JIJ Hypotheken zijn overgenomen door Heilbron Groep. De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de eigenaar van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken bij de verkoop van de aandelen.

Heilbron Groep bestaat uit verschillende dienstverlenende bedrijven op het gebied van pensioenen, hypotheken, verzekeringen en makelaardij. De groep heeft ruim 1600 medewerkers en behoort daarmee tot de grootste spelers in de markt.

Consolidatieslag

tombstone ekelenkamp jij hypotheken heilbron groep

In de assurantie-intermediairsmarkt is jaren geleden een consolidatieslag in gang gezet. Schaalgrootte en efficiencyvoordelen zijn daarbij belangrijk om te kunnen blijven groeien en innoveren.

Buy and build-strategie

Heilbron Groep is middels een ‘buy and build-strategie’ een actieve speler in deze consolidatieslag. Met de overname van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken versterkt Heilbron Groep haar positie in de regio en verwerft ze lokale marktkennis. 

Als onderdeel van deze buy and build-strategie heeft Heilbron ook Mulder Makelaardij overgenomen. Onze specialisten van de Jong & Laan Corporate Finance traden ook hierbij als verkopend adviseur op.

Krachten bundelen

Door de expertises binnen Heilbron te combineren kan het klantenbestand optimaal bediend worden. De directeuren van Ekelenkamp, JIJ Hypotheken en Mulder Makelaardij blijven allen betrokken om de gezamenlijke doelstellingen binnen het groeiplan te realiseren.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouder van Ekelenkamp en JIJ Hypotheken bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. De bespreking van de persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Het voeren van onderhandelingen.
  3. Het begeleiden van due diligence-onderzoek.
  4. Begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat onze Corporate finance adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op. 

Verkoop | Mulder Makelaardij

Mulder Makelaardij is klaar voor de volgende groeifase. De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de onderneming bij het overnametraject.

Lees meer