Verkoop Kasteel Engelenburg

Het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen is overgenomen door European Hospitality Management Group (EHM Group). De overname betekent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het kasteel. De Jong & Laan ondersteunde de oud-eigenaar van Kasteel Engelenburg in dit verkoopproces.

Unieke pleisterplaats in het hart van Gelderland

Na een roemrucht verleden is Kasteel Engelenburg sinds 1988 in gebruik als hotel met verschillende kamers en suites, restaurant, diverse bars en lounges, wijnkelder, terrassen en conferentie- en feestzalen. Op het 48 hectare grote landgoed is tevens een 9-holes golfbaan gevestigd.

De nieuwe eigenaar van Kasteel Engelenburg is trots op het mogen voortzetten van het kasteel en het toevoegen van een nieuw hoofdstuk aan de rijke historie. Kasteel Engelenburg wordt daarbij voortgezet door EHM Group.

EHM Group

EHM Group is in 2018 opgericht door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. De onderneming richt zich op het acquireren van grootschalige hospitality projecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten. Naast Kasteel Engelenburg bestaat de portefeuille van EHM Group uit wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, het in Arnhem gelegen Hotel Haarhuis en de Koepelgevangenis en Veluwe Hotel De Beyaerd.

EHM Group streeft met Kasteel Engelenburg naar de absolute top op het gebied van gastvrijheid en gastronomie. Om dat te bereiken wordt flink geïnvesteerd in onder andere vernieuwing van het interieur van het hoofdgebouw, renovatie van de hotelkamers en modernisering van de zalen. Daarnaast wordt de culinaire lat van het restaurant nog hoger gelegd onder leiding van een nieuwe chef.

Succesvolle toekomst geesteskind

De Lange: Ik ben ervan overtuigd dat Bas en zijn compagnons een succesvolle toekomst zullen creëren voor mijn geesteskind.

De heer De Lange was sinds de jaren 80 van de vorige eeuw eigenaar van het eeuwenoude chateau en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het opbouwen, vernieuwen en exploiteren van het landgoed. De heer De Lange is blij dat Kasteel Engelenburg wordt voortgezet door EHM Group. Hij blijft op strategisch niveau betrokken en verwerft een aandelenbelang in EHM Group. De heer De Lange ‘’Ik heb lang met Bas en zijn compagnons gesproken en ben ervan overtuigd dat zij een succesvolle toekomst zullen creëren voor mijn geesteskind.”

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde Anton de Lange bij de verkoop van Kasteel Engelenburg en de participatie in EHM Group. De werkzaamheden bestonden uit:

  • Het bespreken van de persoonlijke ambities van de heer De Lange.
  • Ondersteuning bij de waardebepalingen van Kasteel Engelenburg en EHM Group. 
  • Ondersteuning bij het due diligence onderzoek.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • Begeleiding bij het opstellen van de overnamecontracten.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Dico van Toor
Dico van Toor Senior adviseur corporate finance