Verkoop Brons Voorthuizen

Brons Voorthuizen is verkocht aan de VanDrie Group. Na de overname blijft de familie Brons actief in de onderneming betrokken. De Jong & Laan begeleidde de familie Brons bij de verkoop van Brons Voorthuizen aan de VanDrie Group.

Brons Voorthuizen

Brons Voorthuizen is al sinds 1929 als familiebedrijf actief in de productie van diervoeders. Door de jaren heen is de onderneming uitgegroeid tot een volwaardig producent van zowel mengvoeders als melkpoeders voor diverse soorten vee. Het familiebedrijf stond de afgelopen jaren onder leiding van de derde en vierde generatie Brons.

Aansluiting bij wereldmarktleider

VanDrie Group is als familiebedrijf wereldwijd leverancier van producten op het gebied van kalfs- en rundvlees, kalvervoeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. VanDrie Group biedt werkgelegenheid aan 2.500 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van € 2 miljard. Met de overname van Brons Voorthuizen worden daar 29 fte’s en een omzet van € 45 miljoen aan toegevoegd.

Na de overname blijft de familie Brons actief in de onderneming betrokken. De vestiging in Voorthuizen, de bedrijfsnaam en alle arbeidsplaatsen blijven bestaan.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Brons Voorthuizen bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Bespreken van de persoonlijke wensen van de aandeelhouder.
  2. Uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  3. Schrijven van een informatiememorandum.
  4. In kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Voeren van de onderhandelingen.
  6. Begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  7. Opstellen van overnamecontracten en het begeleiden van de juridische en fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.