Verkoop aandelen Vivafloors

Vivafloors is een snel groeiende groothandel in hoogwaardige PVC vloeren. Om de groeipotentie optimaal te benutten, gingen de aandeelhouders van Vivafloors op zoek naar een participant.

Groeipotentie benutten

Vivafloors is een snel groeiende groothandel in hoogwaardige PVC vloeren. Door kwalitatief goede producten, een sterk eigen merk en een uitgebreid dealernetwerk, beschikt de onderneming over een uitstekende marktpositie met veel groeipotentie.

Verkoop meerderheidsbelang

Uiteindelijk is gekozen voor verkoop van een meerderheidsbelang aan Pavimento en Focus 5 management en advies, waarbij Pavimento de rol als hands-on investeerder op zich neemt en Focus 5 management en advies de rol van participerende algemeen directeur.

Vivafloors: Wij zijn uitermate tevreden over hoe we van begin tot eind van het traject zijn begeleid.

De heren Cent en Klein Schaarsberg kunnen zich na de overname binnen Vivafloors weer volledig richten op waar hun passie ligt en waar ze goed in zijn. Zij zien in deze samenwerkingspartners een goede match, waarmee de (inter)nationale groei van de onderneming versneld zal worden gerealiseerd.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Verkoopbegeleiding

Om de groeipotentie optimaal te benutten zijn de aandeelhouders van Vivafloors, de heer Cent en de heer Klein Schaarsberg, op zoek gegaan naar een participant om het door de onderneming beoogde groeiplan versneld te realiseren.

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan adviseerden en begeleidden bij het hele traject, bestaande uit:

  • Strategie planning.
  • Inzichtelijk maken van de groeiscenario’s.
  • Het opstellen van het informatiememorandum.
  • De waardebepaling.
  • Het identificeren en benaderen van geschikte participanten.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence traject.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Vanwege de groeipotentie was er veel interesse in de onderneming, zowel bij strategische partijen als investeerders. Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Lees verder