Management buy-out Multi Profiel

Multi Profiel heeft zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een succesvolle onderneming op het gebied van magazijninrichting en entresolvloeren. Om groei te continueren en zich op andere activiteiten te kunnen richten, heeft de eigenaar (dga) van Multi Profiel de aandelen overgedragen aan het huidige management. De Jong & Laan begeleidde bij de management buy-out.

Multi Profiel

Multi Profiel, opgericht in 1998 en gevestigd in Assen, is een specialist in entresolvloeren, diverse soorten (magazijn)stellingen, werkbanken en gaaswanden. De onderneming beschikt over een uitgebreide webshop waar een brede doelgroep aan klanten (mkb, kleine ondernemingen en particulieren) wordt bediend.

Als expert op het gebied van magazijninrichting en entresolvloeren, treedt de onderneming op als kennispartner voor haar opdrachtgevers. Multi Profiel staat bekend om haar maatwerk, kwaliteit, expertise, service en duurzaamheid.

De Jong & Laan begeleidde twee managementleden, Arthur Braam en Ruben Jeuring, bij de overname van het aandelenbelang van de dga.

Ruud Bossink
Ruud Bossink Adviseur corporate finance

Managementleden nemen aandelenbelang over

In de afgelopen jaren is de dagelijkse leiding binnen Multi Profiel overgedragen aan Arthur (commercieel manager en marketingmanager) en Ruben (operationeel manager en verkoopmanager). Hierdoor heeft de dga van Multi Profiel een stap terug kunnen doen en is zijn rol binnen de onderneming afgenomen.

Onder de leiding van Arthur en Ruben kan de onderneming verder groeien en zich verder professionaliseren op het gebied van automatisering en het uitbreiden van het dealernetwerk.

Begeleiding de Jong & Laan

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde het management van Multi Profiel bij de management buy-out, bestaande uit:

  • de analyse van bedrijfsinformatie en financiële gegevens;
  • het uitvoeren van een second-opinion waardebepaling;
  • het opstellen van een financieringsmemorandum;
  • de begeleiding bij het ophalen van bancaire financiering;
  • het voeren van de onderhandelingen;
  • het afronden van de transactie.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Ruud Bossink
Ruud Bossink Adviseur corporate finance