Due diligence-onderzoek HST Groep

HST Groep heeft Noordendorp Transport uit Haaksbergen en MIGRO Logistiek uit Zwolle overgenomen. De Jong & Laan voerde voor HST Groep het financiële, fiscale en arbeidsjuridische due diligence-onderzoek uit.

Due diligence-onderzoek

Transport- en logistiekbedrijf HST Groep uit Enschede heeft Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek overgenomen.

De hoofdactiviteiten van het in Haaksbergen gevestigde Noordendorp Transport bestaan uit transportdiensten in de bouwlogistiek, stukgoed Benelux en Duitsland, alsmede het vervoer van gevaarlijke stoffen. Noordendorp Transport beschikt over meerdere opslagruimtes met een totale omvang van 25.000m2. Met een historie van meer dan honderd jaar en het predicaat ‘Hofleverancier’ is het transportbedrijf een gevestigde naam binnen de regio.

MIGRO Logistiek is een koeriers- en transportbedrijf gevestigd in Zwolle. Het bedrijf is in 1981 opgericht en sinds 1 juli 2017 onderdeel van Noordendorp Transport.

Marco Herder
Marco Herder Partner

Voornaamste redenen voor de overname

De voornaamste redenen voor de overname door HST Groep zijn het waarborgen van de continuïteit van Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek op de langere termijn, de noodzakelijke schaalvergroting in de branche en verdere inzet op verduurzaming via elektrificatie van logistieke diensten. Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek zullen onder de eigen naam worden voorgezet binnen HST Groep.

Groei van Twents familiebedrijf door overnames

HST Groep is een Twents familiebedrijf dat haar klanten complete logistieke oplossingen biedt voor wegtransport, fijnmazige distributie (TransMission), zeevracht, luchtvracht, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics.

De onderneming beschikt na de overname over 145.000m2 opslagruimte en vestigingen in Enschede, Gronau, Haaksbergen en Zwolle. Met een vloot van 235 vrachtwagens en 475 opleggers bedient HST Groep dagelijks klanten in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Passend binnen strategie

De overname past binnen de strategie van HST Groep, welke recent eveneens Nijmeijer Transport und Logistik GmbH (NTL) in Gronau heeft overgenomen, een specialist in het vervoer van en naar Frankrijk, Spanje en Portugal.

Met de overname van Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek breidt HST Groep haar activiteiten in de transportmarkt verder uit. Aanvullend op de huidige 430 werknemers van HST Groep, zijn de 85 werknemers 35 vrachtwagens en 50 opleggers een mooie toevoeging. Daarbij zal de dienstverlening verder geoptimaliseerd worden, zowel met betrekking tot het goederenvervoer als de opslagruimte, onder andere door het (deels) samenvoegen en het gebruiken van krachtige IT-systemen.

Due diligence onderzoek

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan hebben een due diligence-onderzoek naar Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek uitgevoerd, bestaande uit de volgende onderzoeksgebieden:

  • Financieel
  • Fiscaal
  • Arbeidsjuridisch

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Betrokkenen

Marco Herder
Marco Herder Partner Meer over Marco
Marian Brendel
Marian Brendel Senior belastingadviseur Meer over Marian
Joanne Wesselo
Joanne Wesselo Senior jurist arbeidsrecht Meer over Joanne
Lisa Schreijer
Lisa Schreijer Analist corporate finance Meer over Lisa
Timon Schuurmans
Timon Schuurmans Adviseur corporate finance Meer over Timon