Transactie Seine Metaal

Seine Metaal is overgenomen door Landwoud, een hands-on investeringsmaatschappij die zich richt op het creëren van rendement voor de langere termijn. De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde Landwoud bij het overnametraject.

Aankoop Seine Metaal

Seine Metaal, gevestigd te Vroomshoop, is specialist op het gebied van metaalbewerking. De activiteiten van de onderneming bestaan onder andere uit plaatbewerking en constructiewerk. Het bedrijf onderscheidt zich met name dankzij de mogelijkheden op het gebied van lasersnijden, waarmee zij objecten van uiteenlopende materialen in oplage kan vervaardigen.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Landwoud

Landwoud is een hands-on investeringsmaatschappij die zich richt op het creëren van rendement voor de langere termijn. Hiertoe wordt geparticipeerd in productie- en handelsbedrijven met een bestaand track record. De huidige bedrijven in portefeuille bevinden zich in Noordoost-Nederland en zijn vooral actief in de kunststof- en metaalsector.

Voorbeelden van bedrijven zijn onder andere Polytech Kunststoffen (Musselkanaal), Galvano Hengelo, Non Ferro Gieterij Oldenzaal en Metaalbewerking De Vries (Hardenberg).

Landwoud maakt deel uit van de Schoonderwolf Groep. De oorsprong van de Schoonderwolf Groep ligt bij een aantal bedrijven die actief zijn in de toelevering van geëxtrudeerde kunststof profielen aan de bouwsector, waaronder Heering Kunststof Profielen in Dedemsvaart.

Aankoop

Landwoud heeft met eerdere acquisities laten zien een perfecte ondernemende investeringspartner te zijn. In tegenstelling tot vele andere investeringsmaatschappijen, waarbij na een beperkt aantal jaren een exit wordt gezocht, richt Landwoud zich op de lange termijn en is er geen intentie om de geacquireerde bedrijven na enige tijd weer af te stoten. Door deze langetermijnvisie en hands-on aanpak is Landwoud in staat om Seine Metaal naar een volgend niveau te brengen.

Met de overname verbreedt Landwoud haar reeds bestaande metaalbewerkingsactiviteiten en worden klantsectoren toegevoegd.

Aankoopbegeleiding 

De Jong & Laan begeleidde Landwoud bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  • Analyse van bedrijfsinformatie en financiële gegevens.
  • In samenspraak bepalen van de biedingsstrategie.
  • Het voeren van de onderhandelingen.
  • De uitvoering van het due diligence-onderzoek.
  • Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bekijk meer