Aankoop Non-Ferro Gieterij Christenhusz

Non-Ferro Gieterij Christenhusz (NFGC) is een metaalgieterij in Hengelo die sinds 1981 gespecialiseerd is in het gieten van brons, aluminium en messing legeringen. Het bedrijf beschikt over een divers en trouw klantenbestand binnen de machinebouw, infrastructuur en de pomp- en gasindustrie. De Jong & Laan begeleidde Landwoud bij de overname van NFGC.

Strategische keuze

Voor Landwoud is de overname strategisch, doordat hiermee de activiteiten worden verbreed en klantsectoren worden toegevoegd. De strategische redenen in combinatie met het uitstekende track record, trouwe klantenbestand, de ligging van het bedrijf én de kansen voor verdere groei maken dat een overname van NFGC passend is voor Landwoud.

Buy and Build-strategie

Landwoud is een hands-on investeringsmaatschappij die zich richt op het creëren van rendement voor de langere termijn. Hiertoe wordt geparticipeerd in productie- en handelsbedrijven met een bestaand track record.

De huidige bedrijven in de portefeuille bevinden zich in Noord-Oost Nederland en zijn vooral actief in de kunststof- en metaalsector. Voorbeelden daarvan zijn onder andere Polytech Kunststoffen B.V. (Musselkanaal), Galvano Hengelo B.V. en Non Ferro Gieterij Oldenzaal B.V.

Landwoud maakt deel uit van de Schoonderwolf Groep. De oorsprong van de Schoonderwolf Groep ligt in een aantal bedrijven actief in de toelevering van geëxtrudeerde kunststof profielen aan de bouwsector, waaronder Heering Kunststof Profielen B.V. in Dedemsvaart.

Landwoud heeft met eerdere acquisities laten zien een perfecte ondernemende investeringspartner te zijn. In tegenstelling tot vele andere investeringsmaatschappijen, waarbij na een beperkt aantal jaren een exit wordt gezocht, richt Landwoud zich op de lange termijn en is er geen intentie om de geacquireerde bedrijven na enige tijd weer af te stoten.

Door deze langetermijnvisie en hands-on aanpak is Landwoud in staat om NFGC naar een volgend niveau te brengen. Landwoud wil samen met het management haar bedrijven laten groeien, waardoor het huidige management van NFGC de mogelijkheid krijgt om zich binnen Landwoud verder te ontwikkelen.

De komende jaren zijn er genoeg kansen en ambities. Het huidige management van NFGC en Landwoud zien dan ook uit naar een mooie samenwerking en doorontwikkeling.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Aankoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde Landwoud bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Analyse van bedrijfsinformatie en financiële gegevens.
  2. In samenspraak bepalen van de biedingsstrategie.
  3. Het voeren van de onderhandelingen.
  4. De begeleiding van het due diligence-onderzoek.
  5. Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.