Overzicht steun­maatregelen energie

Heb jij te maken met gestegen energieprijzen? Maak dan gebruik van steunmaatregelingen of fiscale regelingen. Bekijk het overzicht met mogelijkheden.
Blijf op de hoogte

Overzicht steun­maatregelen

De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) publiceert een overzicht van alle steunmaatregelen die de overheid getroffen heeft vanwege de gestegen energieprijzen.

Wijzigingen 2023

Sinds 2023 zijn er wat wijzigingen van kracht. Dit betreft onder meer de introductie van het energieplafond en de aanscherping van de CO2-heffing voor de industrie.

Gerrit Tuitert
Gerrit Tuitert Senior adviseur kwaliteit & vaktechniek

Fiscale regelingen

Om de energiekosten te drukken zijn er ook een aantal fiscale regelingen, zoals de energie-investeringsaftrek (EIA). Via de EIA kun je in 2023 45,5% van een energiebesparende investering extra in aftrek brengen op de winst. De investering moet dan wel op de Energielijst staan.

Financieringsregelingen

Heb je krediet nodig maar krijg je niet eenvoudig een banklening of bankgarantie? Kijk dan naar hulp bij financieringsregelingen. De BMKB Groen is een nieuwe financieringsregeling voor verduurzamingsinvesteringen. Deze regeling is een verruiming van de bestaande BMKB-regeling en alleen beschikbaar voor bedrijven met maximaal 250 personeelsleden.

Energie besparen

Wil je energie besparen of schone energie opwekken? De RVO geeft tips over het besparen van energie, mét en zonder extra investeringen. Bereid je ook voor op de wettelijke verplichtingen inzake energiebesparing én op de informatieplicht hieromtrent.

Let op! Zodra er meer bekend is over de concrete invulling van de nieuwe energieregelingen, zullen wij je informeren. Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Heb jij in jouw bedrijf hulp nodig bij hogere energiekosten? En wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op.