3 subsidies voor personeels- en product­ontwikkeling

Wil je investeren in personeels- en/of productontwikkeling? Met de subsidies WBSO, Innovatiebox en SLIM kan je voordelen behalen! Wij vertellen je meer over de regelingen op deze pagina.

3 subsidies

De volgende 3 subsidies zijn relevant:

  • WBSO: wanneer je personeel bezig is met innovatie, dan kan je een tegemoetkoming krijgen voor de loonkosten van je personeel of overige kosten en uitgaven. Ook voor startende ondernemers is deze regeling interessant. 
  • Innovatiebox: wanneer je een innovatief product hebt ontwikkeld en daar winsten uithaalt, dan kunnen deze winsten belast worden tegen een lager tarief. Deze regeling geldt alleen voor ondernemingen waarbij winsten belast worden in de vennootschapsbelasting. 
  • SLIM: de SLIM subsidie is een regeling voor ondernemers die willen investeren in de structurele groei en ontwikkeling van het personeel. Het gaat hierbij niet om het investeren in de opleiding zelf, maar in het opzetten van een structuur om dit te faciliteren. 

Wil je weten wat de hoogtes van de subsidies zijn en welke voordelen je in 2023 kunt behalen? Lees er meer over op de onderstaande pagina's. 

Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur

Kom jij in aanmerking?

Ontdek of je in aanmerking komt voor subsidie(s): vraag een subsidiescan aan door het onderstaande formulier in te vullen.