3 subsidies voor personeels- en productontwikkeling [video]

Wilt u investeren in personeels- en/of productontwikkeling? Met de subsidies WBSO, Innovatiebox en SLIM kunt u (fiscale) voordelen behalen! Bekijk meer.

3 subsidies voor personeels- en productontwikkeling [video]

Wilt u investeren in de ontwikkeling van uw personeel en/of een product? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van subsidies. Jarno Swijghuizen, subsidieadviseur bij de Jong & Laan, licht in ongeveer anderhalve minuut de volgende drie subsidies voor u uit: 

  • WBSO: wanneer uw personeel werkt aan speur- en ontwikkelingswerk, dan kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de loonkosten van uw personeel of overige kosten en uitgaven. Vooral voor startende ondernemers is deze regeling interessant. 
  • Innovatiebox: wanneer u een innovatief product heeft ontwikkeld en daar winsten uithaalt, dan kunnen deze winsten belast worden tegen een lager tarief. Deze regeling geldt alleen voor ondernemingen waarbij winsten belast worden in de vennootschapsbelasting. 
  • SLIM: de SLIM subsidie is een regeling voor ondernemers die willen investeren in de structurele groei en ontwikkeling van het personeel. Het gaat hierbij niet om het investeren in de opleiding zelf, maar in het opzetten van een structuur om dit te faciliteren. 

Wilt u weten wat de hoogtes van de subsidies zijn en welke voordelen u in 2021 kunt behalen? Bekijk dan de onderstaande video! 

Meer over de WBSO, Innovatiebox en SLIM

Meer over de WBSO, Innovatiebox en SLIM

Heeft nu nog vragen? Neem gerust contact op.