Just Transition Fund (JTF)

Het Just Transition Fund (JTF) is een Europees fonds dat een aantal regio’s ondersteund bij de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Het gaat hierbij om de regio’s die het meest last hebben van deze transitie. Diversificatie en modernisering van de lokale economie worden ondersteund, en negatieve gevolgen op de werkgelegenheid worden verminderd.
Neem direct contact op

6 regio's

De zes Nederlandse regio’s die in aanmerking komen voor het budget zijn:

  • Groningen-Emmen;
  • IJmond;
  • Groot-Rijnmond;
  • West-Noord-Brabant;
  • Zeeuws-Vlaanderen;
  • Zuid-Limburg.

Voor Nederland is een budget van 623 miljoen euro beschikbaar over de periode van 2021 tot en met 2027. Dit budget zal echter niet evenredig verdeeld worden. Regio Groningen-Emmen krijgt een significant deel van het budget door de grote impact van de klimaattransitie en het afschalen van aardgaswinning in de regio. Deze regio zal dan ook een budget van 330 miljoen euro krijgen, waar de andere regio’s 58,5 miljoen euro per stuk krijgen.

Aangezien de openstellingen voor subsidies per regio verschillen kan het lastig zijn om te bepalen of je in aanmerking komt voor budget uit het JTF programma. Onze subsidieadviseurs kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Openstellingen 2024

  • Steun aan subsidie-instrumenten voor bevordering digitalisering en robotisering: er kan subsidie worden aangevraagd voor het opzetten en uitvoeren van een stimuleringsregeling ten behoeve van digitalisering en robotisering van de productieomgeving van het mkb in de regio Groningen en Emmen. De regeling is geopend van 16 januari 2024 t/m 16 februari 2024. Maximaal 55% van de gemaakte kosten komt in aanmerking voor subsidie met een maximum van €10 miljoen per project.
  • Steun aan subsidie-instrumenten voor bevordering toekomstgericht en strategisch personeelsbeleid: er kan subsidie worden aangevraagd voor het opzetten en uitvoeren van een stimuleringsregeling ten behoeve van toekomstgericht strategisch personeelsbeleid van het mkb in de regio Groningen en Emmen. De regeling is geopend van 16 januari 2024 t/m 16 februari 2024. Maximaal 55% van de gemaakte kosten komt in aanmerking voor subsidie met een maximum van €5 miljoen per project.

Kom jij in aanmerking voor JTF?

Wij kijken graag met je mee welke kansen er liggen voor jouw organisatie door een subsidiescan te doen. Hierdoor wordt het duidelijk of je voor JTF en/of andere subsidies in aanmerking komt.

Subsidiescan aanvragen
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur Meer over Leander
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur Meer over Ilse
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno
Paul van den Berg
Paul van den Berg Subsidieadviseur Meer over Paul
Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur Meer over Martijn
Martijn IJzerman
Martijn IJzerman Junior subsidieadviseur Meer over Martijn
Mariëlle Oosten
Mariëlle Oosten Subsidieadviseur binnendienst Meer over Mariëlle
Zarina Buckert
Zarina Buckert Junior subsidieadviseur Meer over Zarina

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het formulier in te vullen.