Btw

Je ontkomt er niet aan, btw afdragen en terugvorderen. Maar heb je inzichtelijk wat de fiscale risico’s zijn en welke actualiteiten gevolgen hebben voor jouw onderneming? En wat hierbij de aandachtspunten zijn voor de btw-administratie? Wij helpen je graag met het optimaal toepassen en benutten van de mogelijkheden, zodat je btw-risico’s beperkt en je btw-positie verbetert.
Neem direct contact op

Zekerheid

Wanneer jij je belastingaangifte hebt ingediend, wil je snel duidelijkheid over je fiscale positie. Je wilt zeker weten dat je onderneming aan alle belastingregels voldoet en je wilt er later niet achterkomen dat je toch meer moet betalen dan je had verwacht.

Ook op het gebied van overdrachtsbelasting voor onroerend goed wil je weten waar je aan toe bent. Kortom, het is belangrijk om te weten hoe je ervoor staat.

Peter van der Sluis
Peter van der Sluis Senior belastingadviseur

Btw vraagstukken

Je onderneming heeft te maken met btw wet- en regelgeving, zowel nationaal als internationaal. Die wet- en regelgeving is erg complex en verandert regelmatig. Mogelijk ontstaan hierdoor lokale en/of internationale uitdagingen en vraagstukken, zoals:

  • Op welke wijze kan een grondstuk voor de heffing van omzet- en overdrachtsbelasting zo optimaal mogelijk worden overdragen?
  • Is de ontvangen subsidie belast met btw?
  • Hoe zit het met btw afdragen bij de verkoop van een bedrijfspand?
  • Wat zijn de btw-regels voor e-commerce en bij verkoop via Amazon en bol.com?
  • Wat zijn de mogelijkheden binnen de douanewetgeving?
  • Is je stichting of vereniging btw-ondernemer?

Denk hierbij ook aan vragen over juiste btw-tarieven, hoe btw verrekend moet worden bij niet betalende klanten en over suppletieaangiftes.

Btw scan

Je btw-positie inzichtelijk krijgen en toetsen op de actuele btw wet- en regelgeving kan door middel van een btw-scan. Mede door de expertise van onze btw-specialisten krijg je inzicht in de aandachtspunten en optimalisatiekansen. 

Om je nog meer te ontzorgen, gaan onze btw-specialisten het (voor)overleg met de Belastingdienst aan (horizontaal toezicht) en kunnen wij als het nodig is ook een bezwaar- en beroepsprocedure voor je voeren. Het scheelt je veel tijd wanneer je deze zaken bij de btw-specialist neerlegt. Je kunt je dan focussen op andere facetten van je onderneming, met het zekere gevoel dat je organisatie bij ons in professionele handen is.

Wil je een btw-scan? Neem contact met ons op en wij voeren hem voor je uit.

Btw-scan aanvragen
medewerker de jong en laan

Btw-positie

Het is belangrijk om de btw-positie van je onderneming regelmatig te toetsen op de steeds veranderende btw-regels. Wellicht zijn er mogelijkheden om de positie van je onderneming verder te optimaliseren. Als kritische sparringpartner helpen wij je graag bij de juiste toepassing en optimale benutting van de mogelijkheden binnen de btw-wetgeving, zodat je:

  • btw-risico’s beperkt;
  • btw-positie verbetert;
  • waar mogelijk onnodige kosten kan voorkomen. 

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen