Financiële planning

Vroegtijdig en goed voorbereid zijn met een persoonlijke financiële planning geeft je rust. Je krijgt (weer) grip en inzicht in het verloop van je inkomen en vermogen in verschillende situaties.
Neem direct contact op

Samen gaan!

Inzicht in je financiële situatie geeft niet alleen zekerheid voor nu, maar ook voor de toekomst. Hoe ontwikkel je vermogen? Wat zijn de gevolgen bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, overlijden van een partner of een echtscheiding? En heb je dan voldoende vermogen om te leven zoals je dat wenst?

Onvoorziene gebeurtenissen hebben vaak grote financiële gevolgen, waarbij het moeilijk kan zijn om direct je vaste uitgaven aan te passen. Vroegtijdig en goed voorbereid zijn met een persoonlijke financiële planning geeft je rust en biedt kansen om eventuele financiële gaten op te vullen. 

Wanneer?

In je leven vinden vroeg of laat gebeurtenissen plaats die gevolgen hebben voor je vermogen. Denk aan:

 • Het kopen van een huis
 • Huwelijk of samenwonen
 • Gezinsuitbreiding
 • Studerende kinderen
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Verkoop van de onderneming
 • Het bereiken van je pensioen
 • Gezondheidsklachten (denk aan extra zorg op oudere leeftijd)
 • Overlijden

Dit zijn momenten waarop je de financiële planning met je persoonlijke wensen en doelen kunt opstellen of kunt bespreken met een specialist. Wat zijn je dromen, ambities en wensen? Heb jij je financiële toekomst goed geregeld? En aan welke aandachtspunten moet je denken?  Daarvoor kijken we samen naar je financiële planning en stellen wij met jou een financieel rapport op over je persoonlijke financiële situatie. 

Jacqueline Rijsbergen
Jacqueline Rijsbergen Senior belastingadviseur

Financieel rapport

In het financieel rapport wordt het inzichtelijk hoe je vermogen en besteedbaar inkomen zich in de toekomst ontwikkelen en welke impact bepaalde keuzes hebben op je vermogen en inkomen. Denk hierbij aan keuzes met betrekking tot belastingen, consumptieve uitgaven en hypotheekrente. Hierbij is het van belang om rekening te houden met je huidige financiële situatie, bijzondere momenten (zoals studerende kinderen) en investeringen.

Aan de hand van het rapport krijg je antwoord op vragen als:

 • Kan ik in mijn huis blijven wonen bij een scheiding of overlijden van mijn partner?
 • Kan ik mijn huidige levensstandaard voortzetten bij arbeidsongeschiktheid?
 • Hoeveel kan ik schenken om zelf nog een leven te leven zoals ik dat wens?
 • Houd ik bij verkoop van mijn onderneming voldoende vermogen over om mijn gewenste levensstandaard voort te zetten?

Omdat je niet weet wat de toekomst brengt, schetsen wij in het financieel rapport de meest voorkomende scenario’s bij lang leven, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding en overlijden. Zo krijg je inzicht in het verloop van je inkomen en vermogen in verschillende situaties. Het laat je zien wat de financiële risico’s en kansen zijn in verschillende scenario's en helpt je bij het nemen van beslissingen bij belangrijke situaties. 

Wij maken graag kennis met jou

Wil je grip op je financiële toekomst en weten of jouw wensen, doelen en dromen financieel haalbaar zijn? Wij kijken graag met je mee, neem gerust contact met ons op. 

Neem contact op
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Jacqueline Rijsbergen
Jacqueline Rijsbergen Senior belastingadviseur Meer over Jacqueline
Ginie Hamhuis
Ginie Hamhuis Belastingadviseur Meer over Ginie
Jan Bloodshoofd
Jan Bloodshoofd Senior belastingadviseur Meer over Jan
Annemarie Hulsman
Annemarie Hulsman Senior belastingadviseur Meer over Annemarie

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen