Estate planning

Vermogen overdragen, later of nu. Met een duidelijke estate planning word je vermogen nagelaten op jouw manier. Wij gaan graag samen met je om tafel en helpen je bij het voorbereiden op later.
Neem direct contact op

Vermogens­planning

Je hebt vermogen opgebouwd en je wilt dit graag overdragen naar de volgende generatie. Je kunt je kinderen financieel helpen met bijvoorbeeld studiekosten of de aankoop van een woning. Of misschien wil je kind een eigen bedrijf verwezenlijken of het stokje van het familiebedrijf overnemen. Jouw financiële hulp kan dat mogelijk maken!

Maar hoe weet je eigenlijk zeker of je vermogen zo fiscaal optimaal mogelijk overdraagt tijdens leven of bij overlijden? Ontwikkelingen in de wet- en regelgeving kunnen van invloed zijn op je estate planning. Daarnaast wijzigen je wensen en mogelijkheden in de loop der jaren. Het is daarom van belang dat je de estate planning actueel houdt. Zo weet je zeker dat je nalatenschap goed geregeld is, dit schept duidelijkheid en rust voor jou en je nabestaanden.

Met een duidelijke estate planning - ook wel vermogensplanning of nalatenschapsplanning genoemd - brengen wij samen de situatie in kaart en optimaliseren wij jouw:

  • Testament
  • Huwelijkse voorwaarden
  • Levenstestament
  • Schenkingen
Ellen Punte
Ellen Punte Senior belastingadviseur

Nadenken over later

We helpen je graag met de overdracht van je vermogen naar een volgende generatie, door middel van schenken of andere manieren van vermogensoverheveling. Denk bijvoorbeeld aan een familiefonds.

Nadenken over je nalatenschap kan moeilijk zijn, maar een duidelijke estate planning geeft rust. Wat zijn bijvoorbeeld je wensen na overlijden? Maar heb je ook nagedacht wat je wilt als je niet meer zelfstandig beslissingen kunt nemen door ziekte of een ongeval?

Samen kijken we naar jouw persoonlijke wensen en omstandigheden. Daarnaast bekijken wij welke regelingen je al hebt getroffen en of je situatie en/of wensen in de loop der jaren zijn veranderd. Ook nemen wij wijzigingen in wet- en regelgeving onder de loep, want deze kunnen ook van invloed zijn.

Veelgestelde vragen

Vragen die we je (kunnen) stellen zijn onder meer:

  • Hebben jij en je partner genoeg vermogen bij eventueel overlijden?
  • Benut je de fiscale mogelijkheden voor je kinderen en kleinkinderen optimaal?
  • Wie krijgt het vermogen beschikbaar en op welke wijze?
  • Heb je een testament en een levenstestament?

We maken graag kennis met jou

Wij gaan graag samen met je om tafel en helpen je bij het voorbereiden op later. Laten we er samen het beste van maken.

Neem contact op
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Jacqueline Rijsbergen
Jacqueline Rijsbergen Senior belastingadviseur Meer over Jacqueline
Ginie Hamhuis
Ginie Hamhuis Belastingadviseur Meer over Ginie
Jan Bloodshoofd
Jan Bloodshoofd Senior belastingadviseur Meer over Jan
Annemarie Hulsman
Annemarie Hulsman Senior belastingadviseur Meer over Annemarie

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen