Verkoop Zebra Trends

De aandeelhouder van Zebra Trends heeft besloten de onderneming over te dragen aan familiebedrijf Duifhuizen-Dugros. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Zebra Trends bij het gehele overnametraject.

Sterk tassenmerk overgedragen

Zebra Trends is een succesvolle onderneming die zich richt op het ontwerpen, produceren en B2B verkopen van hippe kinder- en damestassen onder de merknaam ZEBRA. De gevestigde merknaam heeft een uitstekend track record en een goede winstgevendheid; een gunstige marktpositie die een goede basis biedt voor verdere groei.

Om de onderneming naar deze volgende fase te brengen heeft de aandeelhouder van Zebra Trends besloten de onderneming over te dragen aan een vooraanstaande marktpartij in lederwaren: familiebedrijf Duifhuizen-Dugros. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder bij de verkoop van de onderneming.

Waardevolle toevoeging aan merkenportefeuille 

Overnamekandidaat Dugros is een familiebedrijf gevestigd in Oud-Beijerland en specialist op het gebied van lederwaren. De onderneming is een vooraanstaande marktpartij die onder andere tassen, riemen, koffers en portemonnees levert aan verschillende klanten in heel Europa.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Dugros

Dugros beschikt over:

 • een tassengroothandel;
 • een aansprekende merkenportefeuille;
 • 24 fysieke winkels;
 • een uitgebreide online winkel.

De overname van Zebra Trends zorgt bij Dugros voor een uitbreiding van de merkenportefeuille, die onder andere bestaat uit merken als Micmacbags, Enrico Benetti en Charm London.

Met de overname kan de aandeelhouder van Zebra Trends zich op andere activiteiten richten. Daarnaast is geborgd dat het merk ZEBRA zich verder kan ontwikkelen.

vrouw en man bij tassen

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Zebra Trends bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

 1. De bespreking van de persoonlijke wensen van de aandeelhouders.
 2. De potentiële opbrengst inzichtelijk maken. 
 3. Het schrijven van een informatiememorandum.
 4. Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
 5. Het voeren van de onderhandelingen.
 6. De begeleiding van het due diligence-onderzoek.
 7. Het opstellen van overnamecontracten en de begeleiding van de juridische en fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.