Transactie Vegter Waterbouw

De Romein Group neemt Vegter Waterbouw over. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Vegter Waterbouw bij deze verkoop.

Verkoop Vegter Waterbouw

Vegter Waterbouw is een onderneming die in Noord-Nederland bekend staat als dé waterbouwkundig specialist. De werkzaamheden van de onderneming hebben betrekking op het realiseren van bouwwerken in, op en rondom het water. Vegter Waterbouw is in 1989 gestart door de heer Vegter en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met een ervaren personeelsbestand. 

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Overname De Romein Group

Na decennia lang het bedrijf gerund te hebben, heeft de directeur en aandeelhouder van Vegter Waterbouw besloten om het bedrijf over te dragen. Onder de paraplu van De Romein Group wordt de continuïteit gewaarborgd en is Vegter Waterbouw goed voorbereid op de toekomst.

Vegter Waterbouw vormt voor De Romein Group een mooie toevoeging aan het al brede dienstenaanbod. Door de overname wordt er kennis en ervaring toegevoegd aan de organisatie. De klanten van Vegter Waterbouw bevinden zich voornamelijk in het noorden van het land, dus een overname door - het eveneens in Veendam gevestigde - De Romein Group was een logische stap.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Vegter Waterbouw bij het hele traject, bestaande uit:

  • Strategie planning.
  • Uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  • Het opstellen van het informatiememorandum.
  • Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence traject.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Meer transacties