Transactie Tyro Remotes

Tyro Remotes is een sterke merknaam en de producten zijn hoogwaardig gecertificeerd. De verdere groei kon worden versneld door het bundelen van commerciële slagkracht. De huidige aandeelhouders gingen op zoek naar een geschikte overnamekandidaat.

Verkoop Tyro Remotes

Tyro Remotes is een succesvolle en groeiende ontwikkelaar, producent en leverancier van radiografische afstandsbedieningen en draadloze noodstoppen voor industriële toepassingen. Tyro is een sterke merknaam en de producten zijn hoogwaardig gecertificeerd. De klanten van Tyro Remotes zijn actief in het hoge segment in uiteenlopende sectoren, verspreid over met name Europa.

De huidige aandeelhouders hebben met veel enthousiasme en toewijding gewerkt aan de unieke marktpositie die Tyro Remotes nu heeft. Er zijn voldoende groeimogelijkheden, zowel nationaal als internationaal. Verdere groei kan worden versneld door het bundelen van commerciële slagkracht. In dat kader is gezocht naar een geschikte overnamekandidaat voor Tyro Remotes.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Cattron

Het Amerikaanse Cattron bleek het beste aan te sluiten bij Tyro Remotes. Cattron is wereldwijd actief als leverancier van intelligente controleoplossingen. Het productassortiment van Cattron bestaat onder andere uit draadloze afstandsbedieningen en noodstopproducten voor materiaaltransporttoepassingen, afstandsbedieningen voor locomotieven en cloud-gebaseerde monitoring- en controleoplossingen voor motoren, pompen, generatoren en afvalwatersystemen.

Met de acquisitie van Tyro Remotes verstevigt Cattron haar positie in de wereldwijde markt. Daarnaast wordt het productassortiment van beide ondernemingen versterkt, waardoor extra waarde wordt gecreëerd voor de klanten. Tyro Remotes blijft een onafhankelijk bedrijf binnen de Cattron Groep. 

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Tyro Remotes bij het verkooptraject, bestaande uit:

  • Het opstellen van een informatiememorandum.
  • Voeren van de onderhandelingen.
  • Begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bekijk meer