Verkoop McDo-It

McDo-it is verkocht aan de Horizon Groep. Door combinatie van beider expertises kan een breder klantenbestand optimaal bediend worden. De Jong & Laan adviseerde en begeleidde de aandeelhouder van McDo-It bij de verkoop van de aandelen aan de Horizon Groep.

McDo-It

McDo-It is sinds 1999 gespecialiseerd in het werven, selecteren en detacheren van (internationale) arbeidskrachten. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen en bedient met name productiebedrijven en de industrie. Dagelijks detacheren ze ruim 700 werknemers bij klanten. Daarnaast verzorgt McDo-It het vervoer en de huisvesting van haar werknemers.

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde de aandeelhouder van McDo-It bij de verkoop van de aandelen aan de Horizon Groep.

Buy-and-build strategie

Horizon Groep is een uitzendspecialist actief in de food en agri, bouw, logistiek en transport. Met een omzet van meer dan € 200 miljoen en circa 8.000 uitzendkrachten die dagelijks worden gedetacheerd, behoort de onderneming tot een van de grootste uitzendorganisaties in Nederland.

Met de overname van McDo-It wordt haar positie in de uitzendbranche verder versterkt. Door de expertises te combineren kan een breder klantenbestand optimaal bediend worden.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van McDo-It bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Bespreken van de persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  3. Schrijven van een informatiememorandum.
  4. In kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Voeren van de onderhandelingen.
  6. Begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  7. Begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.