Fusie Licent - Dommerholt & Ten Brinke

Zestien assurantiekantoren en het volmachtbedrijf van Licent bundelen de krachten en gaan samen. Onderdeel van de samenwerking is het kantoor Dommerholt & Ten Brinke assurantiën en hypotheken, opererend vanuit Hardenberg.

Unieke fusie

Zestien assurantiekantoren en het volmachtbedrijf van Licent bundelen de krachten en gaan samen. Deze fusie is een unieke gebeurtenis in de Nederlandse assurantiewereld. Nooit eerder werden zoveel onafhankelijke assurantiekantoren verenigd.

Nooit eerder werden zoveel onafhankelijke assurantiekantoren verenigd.

Door het samengaan van zestien onafhankelijke assurantiekantoren en het volmachtbedrijf Licent ontstaat één nieuwe organisatie: een groep met ruim dertig vestigingen, meer dan € 30 miljoen euro omzet en ongeveer 300 medewerkers. Als onderdeel van de verdere groeiambitie verwerft Participatiemaatschappij Gilde Equity Management tevens een belang in de nieuwe organisatie. Door de fusie ontstaat een sterke top-20 speler op de Nederlandse financiële adviesmarkt.

Intensievere samenwerking

Tot de fusie was sprake van onafhankelijke assurantiekantoren, die middels de coöperatie Licent met name samenwerkten ten aanzien van het volmachtbedrijf. De fusie maakt het mogelijk nog intensiever te kunnen samenwerken en te kunnen blijven groeien en innoveren.

Het doel van de fusie is om de kracht van de meest mensgerichte financiële dienstverlener van Nederland nog verder te verstevigen en uit te breiden. De nieuwe organisatie Licent heeft verdere groeiambities en nodigt financiële dienstverleners uit zich bij hen aan te sluiten.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Dommerholt & Ten Brinke

Onderdeel van de samenwerking is het kantoor Dommerholt & Ten Brinke assurantiën en hypotheken, opererend vanuit Hardenberg. Al meer dan 25 jaar is Dommerholt & Ten Brinke gespecialiseerd in de advisering en bemiddeling bij verzekeringen, hypotheken, pensioenen, beleggen, bancaire diensten en overige financiële producten.

De huidige aandeelhouder van Dommerholt & Ten Brinke gaat als vestigingsleider Hardenberg door. Hij ziet de overname als dé manier om op allerlei fronten intensief met elkaar samen te werken, de krachten van de organisatie verder te benutten en de organisatie door te ontwikkelen en uit te breiden.

Fusiebegeleiding

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan begeleidden de aandeelhouder van Dommerholt & Ten Brinke bij het overnametraject van Licent. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  • De bespreking van de persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  • Ondersteuning bij het bepalen van de indicatieve waarde van de aandelen.
  • Het voeren van de onderhandelingen.
  • Begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afwikkeling.

Nauw betrokken bij overnames in de assurantie-intermediairsmarkt

Ook onderdeel van deze samenwerking is Deterink Financiële Diensten. De Jong & Laan trad ook hierbij op als adviseur.

In de assurantie-intermediairsmarkt is jaren geleden een consolidatieslag in gang gezet. Schaalgrootte en efficiencyvoordelen zijn daarbij belangrijk om te kunnen blijven groeien en innoveren.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.