Verkoop HK Plastics

HK Plastics is van oorsprong een familiebedrijf met ruim veertig jaar ervaring in de verpakkingsindustrie en onderdeel van De BERDAL Groep. De BERDAL Groep wilde HK Plastics afstoten om zich te focussen op haar huidige activiteiten, vooral bouwgerelateerde productie.

Overname HK Plastics

De Jong & Laan adviseerde en begeleide bij de verkoop van HK Plastics. Dijkstra Plastics kwam al snel in beeld als overnemende partij. Met de strategische overname is sprake van volumevergroting en versterkt Dijkstra Plastics haar positie als leverancier van kunststof verpakkingen.

Positie versterken 

Dijkstra Plastics verbetert met de overname van HK Plastics haar concurrentiepositie ten opzichte van Europese spelers in de kunststof verpakkingsindustrie. Ze bereikt hiermee een totale jaaromzet van circa € 60 miljoen.

Door de bedrijfsovername van HK Plastics zijn de Twentse ondernemingen binnen de Europese RD Group samengevoegd tot Nederlands grootste producent op het gebied van kunststof verpakkingscontainers voor zowel de food als non-food industrie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Lees verder