Verkoop Hemsson Holding

Hemsson Holding is verkocht aan AVerest Capital. Het in Almelo gevestigde bedrijf is in 2006 gestart met de handel in zelfontwikkelde en gepatenteerde led-kerstbomen Fairybell. De Jong & Laan begeleidt Hemsson Holding bij de verkoop aan investeringsmaatschappij AVerest Capital.

Krachten bundelen voor verdere expansie

Het door Albert Koops en Vincent Pieterson opgerichte AVerest Capital heeft op hetzelfde moment ook de aandelen van Arli Group B.V. overgenomen. Beide bedrijven beschikken over een indrukwekkende merkenportfolio, waaronder de merken Cinderella, Damai, DDDDD, Fairybell en Ted Sparks.

Een ideale match

De combinatie van beide bedrijven is een ideale match. De krachten worden gebundeld waardoor verdere expansie mogelijk is. Jeroen Achterhuis, verkopend aandeelhouder van Hemsson Holding, geeft hiermee zijn ambities om Hemsson in een grotere groep verder (internationaal) te laten expanderen vorm. In de nieuwe groep gaat hij de rol van algemeen directeur vervullen en verwerft hierin een minderheidsbelang. 

Hemsson is een unieke marktpartij voor home en living producten. Wereldwijd verkopen ze zelfontwikkelde producten onder eigen merknamen. De onderneming beschikt over een kantoor in Almelo en magazijnen in Nederland en de Verenigde Staten. In 2006 is gestart met Fairybell LED-kerstbomen. Deze gepatenteerde, in Almelo geproduceerde, Fairybells zijn in de kerstperiode overal zichtbaar.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Eigen gepantenteerde merkproducten

Naast de Fairybell kerstbomen is het assortiment eigen gepatenteerde merkproducten in de loop der jaren uitgebreid met andere home en living producten onder de merken Ted Sparks, Christmas United en Gacoli, met een afzetnetwerk in zowel binnen- als buitenland. Door de toenemende bekendheid van de producten, uitbreiding van het distributienetwerk en de marktmogelijkheden, is sprake van een fors nationaal en internationaal groeipotentieel.

Arli Group is gevestigd in Enschede en Bad Bentheim (Duitsland) en actief in de textielbranche. De onderneming verkoopt onder meer bed-, bad-, keuken- en tuintextiel en is toonaangevend met sterke eigen merken. Momenteel verkoopt de onderneming wereldwijd meer dan 50.000 unieke, in-house ontworpen producten.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouder van Hemsson Holding bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Bespreken van de langetermijnstrategie en persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Uitvoeren van een waardebepaling waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  3. Schrijven van een informatiememorandum.
  4. In kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Voeren van de onderhandelingen.
  6. Begeleiden van het due diligence-onderzoek
  7. Opstellen van overnamecontracten en het begeleiden van de juridische en fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Neem contact op
twee mannen met overeenkomst