Verkoop Be-Pall aan Foresco

De Vlaamse verpakkingsgroep Foresco neemt het in Lelystad gevestigde Be-Pall over. Be-Pall is een toonaangevende sorteerder-hersteller van houten pallets. De Jong & Laan begeleidde Be-Pall bij het overnametraject. Foresco blijft door de overname haar positie als belangrijkste aanbieder van houten pallets, exportverpakkingen en palletrecyclage in de Benelux versterken.

Transactie Be-Pall - Foresco

Be-Pall is een familiebedrijf met ruim veertig medewerkers, waarin beide zoons van de dga werkzaam zijn en na de overname betrokken blijven. De onderneming is gevestigd in Lelystad en handelt en produceert al ruim 25 jaar pallets, kisten, kratten en glasbokken. Het bedrijf blijft op de huidige locatie gevestigd. 

Consolidatiestrategie

Deze overname past in de actieve consolidatiestrategie van Foresco. Dankzij deze overname versterkt de groep met name haar aanbod in het groeiende segment van palletherstellingen en -hergebruik. De trend van duurzaam ondernemen wordt hiermee voortgezet. Reparatie en hergebruik van pallets kunnen in veel gevallen een duurzame en voordelige oplossing bieden.
 

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Verkoopbegeleiding de Jong & Laan

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Be-Pall bij het overnametraject, bestaande uit:

  • het realiseren van de persoonlijke wensen van de familie;
  • uitvoeren van een waarde-analyse;
  • het voeren van onderhandelingen;
  • de begeleiding bij het due diligence onderzoek;
  • het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding van de transactie

Vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate fincance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.