Verkoop ­ Baarns Tandtechnisch Laboratorium

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde Baarns Tandtechnisch laboratorium bij de verkoop aan de European Dental Group.

Verkoop ­ Baarns Tandtechnisch Laboratorium

Voortzetting van de onderneming

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde in het eerste kwartaal van 2021 Baarns Tandtechnisch laboratorium bij de verkoop aan de European Dental Group. Baarns Tandtechnisch Laboratorium is opgericht in 1964. De onderneming heeft alle facetten van de tandtechniek in huis en werkt uitsluitend met gespecialiseerde tandtechnici die elk werkstuk met zorg en aandacht behandelen.

Overname door European Dental Group

In verband met de naderende pensioengerechtigde leeftijd wensten de eigenaren de onderneming over te dragen aan een geschikte partij: European Dental Group. Deze organisatie is één van de grootste aanbieders van mondzorg over de gehele keten in de Europese Unie.

European Dental Group is actief in zes landen en beschikt door haar buy-and-build strategie over een groeiend netwerk van meer dan 175 tandheelkundige klinieken die jaarlijks meer dan 950.000 patiënten behandelen. Daarnaast heeft ze beschikking over circa 75 tandtechnische laboratoria die meer dan 4.000 tandheelkundige klinieken voorzien van mondzorgproducten. 

Buy-and-build strategie

Met de overname van Baarns Tandtechnisch Laboratorium zet de organisatie haar buy-and-build strategie verder voort.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouders van Baarns Tandtechnisch laboratorium bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Bespreken van de persoonlijke wensen van de aandeelhouders.
  2. Inzichtelijk maken van de potentiële opbrengst.
  3. Schrijven van een informatiememorandum.
  4. In kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Voeren van de onderhandelingen.
  6. Begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  7. Ondersteuning bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Meer transacties lezen? Lees hieronder welke partijen we nog meer begeleid hebben: