Verkoop Baarns Tandtechnisch Laboratorium

In verband met de naderende pensioengerechtigde leeftijd wensten de eigenaren van Baarns Tandtechnisch Laboratorium de onderneming over te dragen aan een geschikte partij: European Dental Group. De Jong & Laan corporate finance adviseurs begeleidden de aandeelhouders van Baarns Tandtechnisch laboratorium bij het gehele overnametraject.

Alle facetten van de tandtechniek in huis

De Jong & Laan begeleidde in het eerste kwartaal van 2021 Baarns Tandtechnisch laboratorium bij de verkoop aan de European Dental Group. Baarns Tandtechnisch Laboratorium is opgericht in 1964. De onderneming heeft alle facetten van de tandtechniek in huis en werkt uitsluitend met gespecialiseerde tandtechnici die elk werkstuk met zorg en aandacht behandelen.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Overname door European Dental Group

In verband met de naderende pensioengerechtigde leeftijd wensten de eigenaren de onderneming over te dragen aan een geschikte partij: European Dental Group. Deze organisatie is één van de grootste aanbieders van mondzorg over de gehele keten in de Europese Unie.

European Dental Group is actief in zes landen en beschikt door haar buy-and-build strategie over een groeiend netwerk van meer dan 175 tandheelkundige klinieken die jaarlijks meer dan 950.000 patiënten behandelen. Daarnaast heeft ze beschikking over circa 75 tandtechnische laboratoria die meer dan 4.000 tandheelkundige klinieken voorzien van mondzorgproducten. 

Met de overname van Baarns Tandtechnisch Laboratorium zet de organisatie haar buy-and-build strategie verder voort.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan corporate finance adviseurs begeleidden de aandeelhouders van Baarns Tandtechnisch laboratorium bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Het bespreken van de persoonlijke wensen van de aandeelhouders.
  2. Het inzichtelijk maken van de potentiële opbrengst.
  3. Het schrijven van een informatiememorandum.
  4. Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Onderhandelingen voeren.
  6. Het begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  7. Ondersteunen bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.