Aankoop Wetra EDC

De Jong & Laan heeft Beekman Transport begeleid bij de overname van de aandelen in Wetra EDC. Door middel van deze overname breidt directeur-grootaandeelhouder Alfred Beekman zijn onderneming uit met ongeveer 60 medewerkers en 43 trekkende eenheden. Daarbij bouwt hij verder aan het uitgebreide netwerk waarin Beekman met eigen vervoer een 24-uurs dienst aanbiedt.

Overname aandelen door Beekman Transport

Wetra EDC is een transportbedrijf gevestigd in Nieuw-Amsterdam. De onderneming is sterk in Benelux distributie van buitenmaatse goederen en distributie naar Duitsland. Het distributiecentrum van Wetra is vlak aan de A37 gevestigd, waardoor er een snelle verbinding met Noord- en Oost-Europa is.

Beekman Transport is een gerenommeerde logistieke dienstverlener, gevestigd in het centraal gelegen Apeldoorn. De organisatie voert haar werkzaamheden uit voor ongeveer 300 klanten in de Benelux en Duitsland. 

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Begeleiding de Jong & Laan

De Jong & Laan heeft Beekman Transport begeleid bij de overname van de aandelen in Wetra EDC. Door de samenvoeging worden netwerken versterkt en wordt de efficiency voor opdrachtgevers verhoogd. Ook op de internationale diensten verstevigen beide bedrijven elkaar; zo zijn ze beiden sterk actief in transporten naar Duitsland.

Voelde meteen goed

Alfred Beekman (dga van Beekman Transport) is tevreden en ziet de overname van de capaciteit en de loyale medewerkers van Wetra als aanvulling op zijn gemotiveerde team van medewerkers in Apeldoorn. “Beide bedrijven hebben een goede mentaliteit, de opdrachtgever staat voorop en de kwaliteit van de dienstverlening is hoog. Het voelde meteen goed en dat is voor mij belangrijk.”

Aankoopbegeleiding

De rol van de Jong & Laan bij dit traject bestond onder andere uit het:

  • Uitvoeren van een indicatieve waarde-analyse.
  • Opstellen van een overnamevoorstel.
  • Voeren van de onderhandelingen.
  • Uitvoeren van het financiële, fiscale en arbeidsrechtelijk due-diligence onderzoek.
  • Begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van de overnamecontracten.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bron: Truckstar