Aankoop FD Ricambi

Twee mannen, die elkaar hebben ontmoet bij een interim-opdracht, besloten om hun kwaliteiten te bundelen en het bedrijf over te nemen. De Jong & Laan heeft dit duo begeleid bij de aankoop van FD Ricambi.

FD Ricambi

FD Ricambi is een specialist in Fiat oldtimer onderdelen. Het bedrijf is opgericht door een oldtimerliefhebber, die erachter kwam dat het lastig was om de juiste onderdelen voor een Fiat 500 te vinden. Hij zag dit als een kans in de markt en richtte daarom het bedrijf op. 

Ruim 15 jaar verder heeft de oprichter besloten FD Ricambi te verkopen. Aanleiding voor de verkoop is enerzijds dat hij zijn opvolging geregeld wil hebben, en anderzijds dat hij de handen vrij wil houden om met zijn vrouw een andere (kleinschalige) onderneming te starten.

Twee mannen besloten hun krachten te bundelen en het bedrijf in oldtimer onderdelen over te nemen. De Jong & Laan heeft dit duo begeleid bij de aankoop van FD Ricambi.

Belangrijke nichespeler 

FD Ricambi is opgericht vanuit het huis van de toenmalige eigenaar. In eerste instantie ging het vooral om het leggen van de juiste contacten in Italië om onderdelen te verkrijgen. Sindsdien is het bedrijf gestaag gegroeid en tegenwoordig beschikt het over een groot pand met een ruim assortiment.

FD Ricambi is inmiddels een belangrijke nichespeler met een groot inkoopnetwerk van met name diverse Italiaanse partijen. Klanten vanuit de hele wereld weten FD Ricambi te vinden voor onderdelen die zij nodig hebben voor de restauratie en het onderhouden van hun Fiat oldtimer.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Overname FD Ricambi

Twee mannen, die elkaar hebben ontmoet bij een interim opdracht, waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zij besloten hun commerciële en financiële kwaliteiten te bundelen en FD Ricambi over te nemen.

Het duo heeft de Jong & Laan ingeschakeld om hen te adviseren en te begeleiden bij de overname van het bedrijf. Daarbij zijn, gedurende een tijdsperiode van ongeveer een half jaar, meerdere proposities gevonden en beoordeeld.

Uiteindelijk bleek dat FD Ricambi passend was en op basis daarvan besloot het duo verder te gaan. Zij hebben binnen één jaar na de start van hun zoektocht de daadwerkelijke overname van FD Ricambi kunnen realiseren.

Aankoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de nieuwe aandeelhouders van FD Ricambi bij een groot deel van het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Het beoordelen van verschillende proposities.
  2. De analyse van het verkoopmemorandum.
  3. Het bepalen van de biedingsstrategie.
  4. Het voeren van de onderhandelingen.
  5. De begeleiding van het due diligence-onderzoek.
  6. Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.