Aankoop Blok techniek

Blok Techniek is sinds 1998 actief als paneelbouwer in de elektrotechniek. In 2021 is het bedrijf verhuisd van Scherpenzeel naar een gloednieuw pand in Ede. De Jong en Laan begeleidde MBI’er (management buy in kandidaat) bij de overname van Blok Techniek, een specialist in paneelbouw.

Kwalitatieve paneelbouw

Blok Techniek houdt zich bezig met:

  • het bouwen van verdeelinrichtingen en besturingskasten;
  • het monteren van railkokersystemen;
  • het programmeren van KNX systemen.

Deze diensten worden geleverd aan installateurs die actief zijn in de industrie, utiliteit, duurzame energie en ICT. De verdeelinrichtingen van de onderneming worden toegepast in distributiecentra, PV-installaties, ziekenhuizen, telecomproviders en datacentra.

Blok Techniek denkt mee in het ontwerp en levert maatwerk en advies van hoge kwaliteit.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Automatiseren van bedrijfsprocessen

Gezien de pensioengerechtigde leeftijd van de oprichter en eigenaar van Blok Techniek, heeft hij besloten de aandelen in het bedrijf te verkopen. Hiervoor is een oud-collega benaderd, die met zijn kennis en kunde het bedrijf verder kan laten groeien.

De nieuwe eigenaar van Blok Techniek heeft als manager van een gerenommeerd paneelbouwbedrijf ruime ervaring in de elektrotechnische maakindustrie. De toegevoegde waarde die deze MBI'er (management buy in kandidaat) kan leveren aan het bedrijf, ligt onder andere in het automatiseren van de bedrijfsprocessen. Zo heeft de nieuwe eigenaar ervaring met het implementeren van projecten als lean management en ERP-systemen.

Samen met een trouw personeelsbestand en een stabiele klantenkring kan de nieuwe eigenaar Blok Techniek verder laten groeien en toekomstbestendig maken.

Aankoopbegeleiding

De Jong & Laan begeleidde de nieuwe eigenaar van Blok Techniek bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. De analyse van het verkoopmemorandum.
  2. Het opstellen van een waardebepaling.
  3. Het in samenspraak bepalen van de biedingsstrategie.
  4. Het voeren van de onderhandelingen.
  5. De begeleiding van het due diligence-onderzoek.
  6. Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Lees verder