De Jong & Laan wint Award Power Platform voor Accountants met de visuele jaarrekening

21 april 2022 won de Jong & Laan met de Power BI visuele jaarrekening een award, in de categorie gevorderden. Microsoft en Power platform voor Accountants reikten de award uit.

De Jong & Laan wint Award Power Platform voor Accountants met de visuele jaarrekening

Op donderdag 21 april won de Jong & Laan met onze Power BI visuele jaarrekening een award in de categorie gevorderden! Microsoft en het Power Platform voor Accountants reikten de award online uit aan manager Hans Friedrich Meerholz en senior IT consultant Jasper Visserman. Zij namen namens de afdeling IT advies de award in ontvangst. Wij gingen met Hans Friedrich en Jasper in gesprek.

Heren, vertel eens… Trots?

“Ja, uiteraard super trots. De afgelopen maanden konden accountantskantoren voorbeelden delen over de wijze waarop ze invulling geven aan Data & RPA (Robotic Process Automation). In totaal zijn er 9 kantoren genomineerd. Stuk voor stuk accountantskantoren die werk maken van innovatie. Het bleek dat wij als accountantskantoor daarin vooroplopen met onze visuele jaarrekening. En dat we daar dan nu ook een award mee winnen, is natuurlijk fantastisch”, vertelt Hans Friedrich.

Hoe kwam de visuele jaarrekening tot stand?

Jasper vertelt verder: "Wij als IT consultants hebben één doel: administratieve, financiële en HR processen automatiseren en efficiënter inrichten.

Ons motto daarbij is: het kan altijd beter en vooral gemakkelijker.

Bij de jaarrekening zagen we kansen om processen duidelijker en gemakkelijker weer te geven. Dit is een innovatief dashboard geworden: de visuele jaarrekening. Waarbij door middel van Power BI gegevens automatisch worden ingelezen en worden gepresenteerd in een overzichtelijk en gevisualiseerd Power BI dashboard.

Het sleutelwoord hierbij is inzicht. Inzicht in de financiële cijfers en inzicht in hoe het bedrijf ervoor staat. Op basis hiervan kan de Jong & Laan adviseur de jaarrekening op een dynamische wijze presenteren en doornemen met de ondernemer en indien gewenst inzoomen op de bijzonderheden." 

Waarom heeft de visuele jaarrekening gewonnen?

Jasper: “Het unieke van de visuele jaarrekening is het datagedreven werken en hierbij interactief adviseren. De Jong & Laan is één van de weinige kantoren die de jaarrekening bespreekt met behulp van een visuele weergave.

Ondernemers hebben vragen over de jaarrekening, bijvoorbeeld hoeveel omzet realiseer ik bij mijn klanten en wat is de marge per periode in het afgelopen boekjaar. Dan dient de visuele jaarrekening als uitstekend hulpmiddel. Het biedt een verdiepend inzicht in de jaarrekening van het afgelopen jaar.

Onze accountants nemen de ondernemers mee in de belangrijkste cijfers en ondersteunen bij het beantwoorden van de vragen en het maken van weloverwogen beslissingen.”

Zo te horen veel voordelen onze klanten?

“Klopt”, beaamt Jasper. “In een helder en visueel overzicht worden per maand de omzet, brutomarges en ook geldstromen duidelijk weergegeven. Dit geeft de ondernemer hanteerbare en begrijpelijke informatie. Het is een ideale tool is om duidelijk advies uit te brengen en hierdoor de ondernemer betere beslissingen te laten nemen.

De visuele jaarrekening gaat daarnaast niet alleen over het verleden, het biedt ook de mogelijkheid om de actuele cijfers te presenteren en zelfs vooruit te kijken. Hierdoor kunnen optimalisatiekansen en/of verbetermogelijkheden sneller gesignaleerd worden. Bijvoorbeeld wat het verwachte rendement het huidige jaar zal zijn, op basis van de verwachtingen voor dit jaar. Dit is één van de mogelijkheden die goed te zien is in de visuele jaarrekening.”

Wilt u weten hoe data u kan helpen of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact met ons op. 

Inkijk | de visuele jaarrekening