27 miljoen beschik­baar voor aanschaf elek­trische vracht­auto’s

Het demissionaire kabinet trekt volgend jaar 27 miljoen euro extra uit om elektrische vrachtauto’s te subsidiëren. Zo ondersteunen ze bedrijven bij de transitie naar een emissievrije transportsector in 2050.

Regeling SEBA en AanZET

De regering zet subsidieregelingen als SEBA en AanZET in om de overgang naar emissieloze bedrijfsvoertuigen te ondersteunen. Daarnaast wordt er ook 3 miljoen euro gestoken in slim laden.

Verminderen CO2-uitstoot

Onder het motto 'Werken aan een mobiliteitssector zonder uitstoot in 2050' legt de regering de focus op het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid. In lijn met de nationale klimaatdoelen streeft het kabinet ernaar om tegen 2030 maar liefst 55 procent minder CO2 uit te stoten dan in 1990.

Om dat te bereiken is een drastische verandering nodig in de manier waarop mensen reizen en goederen worden vervoerd. Het stimuleren van slimmer, anders en schoner reizen staat centraal in dit streven, met een groeiende nadruk op zero-emissievervoermiddelen.

Heb je vragen over subsidies? Neem gerust contact op.

Bron: Evofenedex

Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur
Kom jij in aanmerking voor SEBA en/of AanZET?

Wij kijken graag met je mee welke kansen er liggen voor jouw organisatie door een subsidiescan te doen. Hierdoor wordt het duidelijk of je voor SEBA en/of AanZET in aanmerking komt.

Lees meer