Motiverend leider­schap: 5-daagse cursus

5-daagse cursus Motiverend leiderschap, die leidinggeven een stuk leuker maakt! Ontdek hoe je motiverend leiderschap kunt toepassen tijdens onze 5-daagse cursus, die start in maart 2024.
13 maart
De Jong & Laan, Koningin Beatrixlaan 18, Vroomshoop
om 10:00 uur
Training verlopen

Een goede leider creëert een team waarin de individuele verschillen worden benut en ingezet. Een team waarin men elkaar aanmoedigt en ondersteunt. Maar dat is nog niet alles. Hoe betrek je mensen echt bij het behalen van doelstellingen? En hoe motiveer je jouw medewerkers?

Schrijf je nu in voor de 5-daagse cursus Motiverend Leiderschap en ontdek hoe je leidinggeven leuker kunt maken. Vooral in een tijd waarin veel medewerkers nog steeds thuiswerken.

Harold Schenk
Harold Schenk Senior HR adviseur

Voor wie?

Als leidinggevende is het soms een uitdaging om je rol optimaal te vervullen. In de huidige krappe arbeidsmarkt is effectief leiderschap belangrijker dan ooit. De cursus Motiverend Leiderschap is speciaal ontwikkeld om (toekomstige) leidinggevenden te helpen bij deze uitdagingen.

Vraagstukken

We besteden tijdens de cursus aandacht aan de volgende vraagstukken:

  • Hoe vind je je plek als leidinggevende binnen een bestaande groep? Ontdek hoe je geaccepteerd wordt en effectief kunt leiden.
  • Leer hoe je instructies van hoger management kunt doorvoeren terwijl je de behoeften en ongenoegens van je medewerkers behartigt.
  • Krijg inzicht in de uitdagingen van het leiden van een team met oudere medewerkers en leer hoe je succesvol kunt samenwerken.
  • Ontdek hoe je kunt aansluiten bij de belevingswereld van jonge medewerkers en haal het beste uit hun potentieel.
  • Leer effectieve technieken om je medewerkers te motiveren en in beweging te krijgen, zodat ze het beste uit zichzelf halen.
  • Ontdek hoe je je medewerkers kunt stimuleren om verantwoordelijkheid te nemen en proactief problemen aan te pakken.
  • Leer hoe je medewerkers op een positieve manier aan je organisatie kunt binden en verloop kunt verminderen.

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Motiverend Leiderschap. Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden en ga vol vertrouwen de uitdagingen van modern leiderschap tegemoet.

Over de trainer:

Harold Schenk

In deze cursus geeft Harold Schenk je duidelijke handreikingen waar je direct mee aan de slag kunt. Harold adviseert al jaren mkb-ondernemingen op het gebied van HR, spreekt vol enthousiasme over leidinggeven én is spreker bij vele events.

Investering

De cursus bestaat uit vijf cursusdagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van twee weken, zodat je nieuwe inzichten kunt uitproberen in de dagelijkse praktijk. De kosten van dit leertraject zijn € 2.750 (exclusief btw) per deelnemer.

Goed om te weten

5-daags leertraject

Woensdag 13 maart 2024 | Binden en boeien

Hoe bind je medewerkers aan je organisatie? Veel ondernemers krijgen aanvragen voor projecten die ze niet kunnen aannemen, omdat ze te weinig personeel hebben. Waarom lukt het niet om medewerkers vast te houden? Moet je meer salaris bieden of een  aandelenpakket? 

In deze module ga je inzien hoe het psychologisch contract tussen een leidinggevende en een medewerker werkt. We behandelen een praktisch model waarmee je ieder conflict kunt ontleden. Na afloop ontvang je een uitgebreide checklist met voorbeelden hoe je je  medewerkers kunt motiveren en binden. 

Donderdag 28 maart 2024 | Samenwerken en cultuur 

Als je alleen maar ‘aardige’ mensen aanneemt, kan dit resulteren in een conflict vermijdende bedrijfscultuur. Neem je vooral mensen aan die van de details zijn, dan leidt dat mogelijk tot een trage, stroperige besluitvorming. Het is dus van belang dat je zorgt voor een goede mix van persoonlijkheden binnen je bedrijf.  

In deze module behandelen we het belang van meerdere generaties en karakters op de werkvloer. Je krijgt inzicht in mensen, hoe ze op elkaar reageren en hoe je een goede balans kunt aanbrengen binnen je organisatie.    

Donderdag 25 april 2024 | Effectief leiderschap  

Wanneer ben je een leider? Hoe krijg je charisma? Wat is het verschil tussen Donald Trump en Barack Obama? En als je een leider bent, wat leid je dan? Waarheen en waarom? Wat is de X Factor die iedere grote leider kenmerkt? Dat zijn vragen waar je antwoord op krijgt in de module Effectief Leiderschap. Je leert waar je op dit moment staat en wat nog nodig is om een effectieve leider te worden. 

Dinsdag 14 mei 2024 | Gesprekstechnieken 

Onze gedachten, meningen en gedragingen komen voort uit datgene dat wij geleerd hebben. Ons handelen is een gevolg daarvan. De effectieve leidinggevende is zich hiervan bewust. In deze module zetten we de basis van communicatieleer uiteen en geven we je inzicht in de vraag wanneer je welk gesprek moet voeren.

Want hoe ga je om met weerstand? Hoe voer je een effectief slechtnieuwsgesprek? Wat is het verschil tussen een disfunctioneringsgesprek en een  disciplinair gesprek en wanneer pas je welke toe? Je leert het allemaal in deze module.  

Woensdag 29 mei 2024 | Persoonlijke ontwikkeling 

Eén van de krachtigste manieren om medewerkers aan je organisatie te binden is om ze een ontwikkeltraject te laten volgen. Zolang medewerkers ervaren dat ze bezig zijn een betere versie van zichzelf te worden, is de behoefte om te vertrekken doorgaans lager. Maar hoe begin je een ontwikkeltraject? Hoe maak je dit bespreekbaar? En wat zijn de mogelijkheden?   

Ieder mens heeft persoonlijke voorkeuren voor leervormen. Als we die lijn doortrekken naar de werkvloer, hoe kunnen we dan een inspirerend aanbod aan leervormen binnen de organisatie creëren? 

Resultaat

Na de cursus heb je niet alleen een dieper inzicht in jezelf, maar ben je ook beter in staat om effectieve gesprekken te voeren met je medewerkers. Je leert hoe je hen kunt motiveren, aansturen en begeleiden naar succes. Het is nu aan jou om de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan toe te passen in de praktijk.

Wil je nog een stap verder gaan en extra ondersteuning krijgen? Dan bieden wij de mogelijkheid tot coaching. Met een ervaren trainer-coach van de Jong & Laan kun je één of meerdere keren in gesprek gaan en samen sparren over jouw specifieke uitdagingen. Dit persoonlijke coachingstraject helpt je om nog meer uit jezelf en je team te halen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Al op dag 1 kreeg in inzicht in mijzelf als leider. Zeer verrassend!

Harold leert je vol vertrouwen ook de moeilijke personeelsgesprekken in te gaan.

De interactie in de groep, met gelijkgestemden, maakt de cursus nog waardevoller.

Het beste onderdeel? Zien hoe iemand anders mijn woorden interpreteert en vice versa.