Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Heb je als mkb-ondernemer zelf weinig tijd en capaciteit om uit te zoeken hoe je energie kunt besparen en/of de CO2-uitstoot van jouw bedrijf kan verlagen? Dan kan je mogelijk gebruikmaken van de subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). De regeling is bedoeld voor mkb-ers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen en een advies willen laten opstellen door een energieadviseur.
Neem direct contact op

SVM

Subsidie kan worden aangevraagd voor ondersteuning bij het uitvoeren van de energiemaatregelen. De mkb-ondernemer moet één of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren.

Waar moet je aan denken?

De energieadviseur, die door de mkb-er wordt ingeschakeld, zoekt uit wat de beste manier is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verlagen. Hierbij kan het gaan om:

  • Het installeren van (PV)zonnepanelen
  • HR++-glas isolatie
  • Zonneboilers
  • Een waterpomp
  • Andere energiezuinige installatie

Voor de horeca kan bijvoorbeeld ook gedacht worden aan energiezuinige koelingen of keukenapparatuur. Maar ook aanpassingen in overige onderdelen, zoals het gebruik van elektrische bestelwagens.

Wie kan je helpen?

Het is belangrijk dat het advies wordt opgesteld door een extern en onafhankelijk bedrijf die onderzoek doet naar en adviseert over mogelijk te nemen verduurzamingsmaatregelen. Wie je daarvoor inhuurt, mag naar eigen inzicht worden beoordeeld. Dit kan ook een adviseur of accountant zijn die je helpt met de subsidieaanvraag.

Subsidie aanvragen

Je kunt de subsidie online aanvragen bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Dit kan tot 30 september 2023. Je hebt eHerkenning nodig op minstens niveau eH2+.

De subsidie voor het energieadvies en voor het ondersteuningstraject bedraagt maximaal 80% van de gemaakte kosten met een maximale subsidie per bedrijfspand van € 2.500. Voor het energieadvies geldt een minimum subsidiebedrag van € 400 en een maximum van € 750.

Let op!

De kosten van de hieruit voortvloeiende subsidieaanvragen komen niet in aanmerking voor deze subsidieregeling. Voor de maatregelen die worden getroffen naar aanleiding van het subsidieadvies, zijn andere subsidiemogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ISDE of de EIA.

Onze adviseurs informeren je graag naar de mogelijkheden. Neem gerust contact op. 

Kom jij in aanmerking voor SVM?

Wij kijken graag met je mee welke kansen er liggen voor jouw organisatie door een subsidiescan te doen. Hierdoor wordt het duidelijk of je voor SVM en/of andere subsidies in aanmerking komt.

Subsidiescan aanvragen
medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur Meer over Leander
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur Meer over Ilse
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno
Paul van den Berg
Paul van den Berg Senior subsidieadviseur Meer over Paul
Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur Meer over Martijn
Martijn IJzerman
Martijn IJzerman Junior subsidieadviseur Meer over Martijn
Zarina Buckert
Zarina Buckert Subsidieadviseur Meer over Zarina

Contactformulier

Neem contact op door het formulier in te vullen.