Subsidie voor geïntegreerde gewas­bescherming

Doel van de regeling is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Om die reden helpt de regeling mee aan de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen tegen ziekten, plagen en onkruiden en aan het gebruik van die maatregelen in de praktijk.
Neem direct contact op

Twee onderdelen

De regeling is geopend van 1 september t/m 29 september 2023. De subsidie kent twee onderdelen:

  1. Subsidie voor innovatieprojecten: onderzoeksprojecten die meehelpen om het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen te verminderen komen in aanmerking voor subsidie. De projecten richten zich op de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen.
  2. Subsidie voor investeringen in bedrijfsmiddelen: er kan een aanvraag worden gedaan voor één of twee bedrijfsmiddelen die geschikt zijn om groenbemesters en vanggewassen te vernietigen, te vermaaien, te verhakselen, kapot te frezen of in te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een messenwals, een messenrol, een schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg.
     

Subsidie aanvragen

Voor één van de onderdelen kan subsidie worden aangevraagd. Subsidie kan worden aangevraagd door een landbouwonderneming, een loonwerkbedrijf of een samenwerkingsverband. Dit samenwerkingsverband bestaat uit:

  • 2 of meer landbouwondernemingen
  • 2 of meer loonwerkbedrijven
  • 1 of meer landbouwondernemingen met 1 of meer loonwerkbedrijven.

Maximaal 50% van de gemaakte kosten komt in aanmerking voor subsidie. De minimaal gemaakte kosten bedragen €5.000 exclusief btw. De maximaal te ontvangen subsidie is €125.000.

Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur

Kom jij in aanmerking voor

deze subsidie?

Wij kijken graag met je mee welke kansen er liggen voor jouw organisatie door een subsidiescan te doen. Hierdoor wordt het duidelijk of je voor de subsidie geïntegreerde gewasbescherming en/of andere subsidies in aanmerking komt.

Samen gaan we ervoor

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur Meer over Leander
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur Meer over Ilse
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno
Paul van den Berg
Paul van den Berg Senior subsidieadviseur Meer over Paul
Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur Meer over Martijn

Contactformulier

Neem contact op door het formulier in te vullen.