Verkoop Verheul Transport

Logistiek dienstverlener H.Essers neemt Verheul Transport over. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouders van Verheul Transport bij deze verkoop. H.Essers blijft door de overname haar positie als marktleider in de Benelux versterken.

Verkoop Verheul Transport

Verheul Transport is een familiebedrijf uit Twello (Gelderland) in handen van de broers Leendert en Jaap Verheul. De onderneming heeft tientallen jaren ervaring in het vervoer van bouwmaterialen in Nederland, België en daarbuiten. In 1963 begon de onderneming met het vervoer van straatstenen en aardappelen.

Vandaag de dag is het bedrijf gespecialiseerd in het transporteren van bouwmaterialen, prefab beton en sierbestrating en bestaat het wagenpark uit ruim 40 vrachtwagencombinaties.

Dico van Toor
Dico van Toor Senior adviseur corporate finance

H. Essers

H. Essers werd in 1928 opgericht door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van logistiek voor sectoren als chemie, pharma, infra en parts.

Op het gebied van transport voor bouw- en infrastructuurprojecten is H.Essers marktleider in de Benelux. De organisatie wil haar aanwezigheid in Nederland verder uitbouwen en zorgen voor een goede regionale spreiding.  

Overname

De activiteiten van Verheul Transport sluiten perfect aan bij de diensten van H.Essers. Verheul is een familiebedrijf dat inzet op complete logistieke oplossingen; een missie waar H.Essers zich bij aansluit. Met de overname breidt H.Essers haar marktgebied verder uit en versterkt ze haar rol in het bouwmaterialentransport in Nederland.

De overname door H. Essers biedt ons de ruimte om verder te groeien en ons aanbod te blijven optimaliseren voor klanten.

De gebroeders Verheul én het personeel blijven betrokken bij de onderneming. Zij zijn ook zeer tevreden over de overname. “De overname door H.Essers biedt ons de ruimte om verder te groeien en ons aanbod aan transportoplossingen te blijven optimaliseren voor onze klanten. We bundelen onze krachten en delen onze jarenlang opgebouwde expertise, waar onze klanten weer van profiteren," aldus de gebroeders Verheul.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Transportbedrijf Verheul bij het hele traject, bestaande uit:

  • Het bespreken van de persoonlijke wensen van de aandeelhouders.
  • Uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  • Het opstellen van het informatiememorandum. 
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence traject.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.