Verkoop Travel­bags

Wadinko heeft een belang genomen in het Hardenbergse Travelbags. De participatie door Wadinko, waarmee de overdracht binnen het familiebedrijf is gefaciliteerd, voorziet ook in een kapitaalsversterking van de succesvolle webwinkel om verdere groei mogelijk te maken. De Jong & Laan ondersteunde Travelbags in dit verkoopproces.

Transactie Travelbags

Travelbags is een vooraanstaande webwinkel met een breed assortiment school-, rug- en laptoptassen, up-market reisbagage, portemonnees en etuis. Ook heeft het merk fysieke winkels in Hardenberg, Zwolle en in Deventer. Totaal biedt Travelbags circa 20.000 artikelen aan van meer dan 100 (top)merken.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Wadinko

Wadinko is een regionale participatiemaatschappij, die de bedrijvigheid – en daarmee de werkgelegenheid – wil bevorderen in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest-Drenthe. Wadinko neemt langdurig deel in nieuwe of bestaande, kansrijke ondernemingen.

De deelname bestaat uit inbreng van risicodragend kapitaal, kennis en managementondersteuning. Bedrijven die willen groeien of innoveren, zich willen verzelfstandigen of opvolgingsvraagstukken hebben, zijn bij Wadinko aan het juiste adres. 

Verkoopbegeleiding 

De Jong & Laan begeleidde Travelbags bij het participatietraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  • Aandelenwaardering.
  • Structurering van de transactie.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence traject.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van de overnamecontracten en de afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bekijk meer