Transactie NorthGroup

NorthGroup is een succesvolle organisatie die klaar is voor een volgende stap. De onderneming zocht daarom naar een geschikte partij om verdere groei te realiseren. De Jong & Laan hielp ze verder in hun zoektocht en begeleidde NorthGroup in het (pre-exit) verkooptraject.

Verkoop NorthGroup

NorthGroup, gevestigd in Groningen, is actief in de ondergrondse infrastructuur. De organisatie is gespecialiseerd in de pre-uitvoeringsfase van de ondergrondse infra en richt zich op het leggen van kabels en leidingen, waarmee gas, warmte, glasvezel en data wordt gedistribueerd en getransporteerd. NorthGroup is erg succesvol in haar bedrijfsvoering en toe aan een volgende stap. In dit kader was de heer Halma, eigenaar van NorthGroup, op zoek naar een geschikte partij om verdere groei mee te kunnen realiseren. 

De heer Halma wil daarnaast een medewerker de kans geven toe te treden in de organisatie. Ook wil hij zelf betrokken blijven bij NorthGroup middels herinvestering en/of verkrijging van een minderheidsbelang.

Pre-exit

Uiteindelijk heeft er een pre-exit traject plaatsgevonden met Het Participatie Huis, een onafhankelijke participatiemaatschappij die in Nederlandse mkb-bedrijven investeert. De organisatie stelde een adviseur en sparringpartner beschikbaar voor NorthGroup om hen te ondersteunen op het gebied van personeelszaken, marketing en verdere professionalisering van de organisatie. Dit gaf NorthGroup de mogelijkheid om rustig aan het idee van verkopen te wennen.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde NorthGroup bij het (pre-exit) verkooptraject, bestaande uit:

  • Het uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  • Het opstellen van het informatiememorandum.
  • Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence-onderzoek.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance