Verkoop Moderna

Het Franse Elis, wereldmarktleider op het gebied van dienstverlening op de werkvloer, neemt Moderna over. De aandeelhouders van Moderna hebben besloten zich aan te sluiten bij een financieel krachtige en internationaal opererende partij om de onderneming verder te professionaliseren en de groei te versnellen. Door de overname vergoot Elis haar marktaandeel en treedt toe tot de horecabranche in Nederland. De Jong & Laan adviseerde en begeleidde de aandeelhouders van Moderna bij het verkooptraject.

Moderna

Moderna Textielservice is opgericht in 1964 en gevestigd in Hardenberg. Het familiebedrijf is specialist op het gebied van textielreiniging, bedrijfskleding, PBM-artikelen, horecalinnen, schoonloopmatten en sanitaire hygiëne. Moderna beschikt over een modern en duurzaam bedrijfspand en is landelijk actief. Particulieren kunnen bij ruim 1750 inleverdepots door heel Nederland terecht voor het inleveren van te reinigen kleding en textiel. In 2014 is Moderna uitgeroepen tot de meest innovatieve en duurzame wasserij van Europa.

Elis

Elis is marktleider in circulaire multiservice dienstverlening op de werkvloer. De onderneming is actief in 29 landen en zorgt ervoor dat haar klanten op een duurzame manier optimale veiligheid, hygiëne en comfort ervaren. Dit wordt gerealiseerd met de levering, verhuur, reiniging en reparatie van bedrijfskleding, vloer- en bedrijfshygiëne, cleanroomproducten, poetsdoeken en ongediertebestrijding. Duurzaamheid zit in het DNA van de onderneming en wordt gestimuleerd door het circulaire businessmodel.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Goede match

Met de overname van Moderna vergroot Elis haar marktaandeel en betreedt het de horecabranche in Nederland. Samen met het huidige team wensen Elis en Moderna op de bestaande locatie in Hardenberg verdere groei te realiseren. Voor zowel Elis als Moderna biedt de overname nieuwe mogelijkheden en opent deuren voor ontwikkeling en professionalisering.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Moderna bij het verkooptraject, bestaande uit:

  • Ondersteuning bij de onderhandelingen;
  • De begeleiding bij het due diligence onderzoek;
  • Uitwerking van de transactie;
  • Ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.