Verkoop Hegin Metalfinishing

De onderneming Hegin Metalfinishing is verkocht aan BESQ Group. De Jong & Laan begeleidde Kees Hoogink, voormalig eigenaar van Hegin Metalfinishing, bij deze verkoop.

Verkoop geeft zekerheid aan personeel en opdrachtgevers

De onderneming Hegin Metalfinishing is verkocht aan BESQ Group. De Jong & Laan begeleidde Kees Hoogink bij deze verkoop. 

Hegin Metalfinishing uit Heerde is al ruim 60 jaar specialist op het gebied van metaaloppervlaktebehandelingen, waaronder chemisch vernikkelen, RVS-bewerkingen, anodiseren, galvaniseren, conversiebewerkingen en cleanroombewerkingen. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt sinds 1984 in handen van Kees Hoogink. Kees is begonnen als bedrijfsleider en heeft vervolgens in 1998 de aandelen verworven.

Annemarie Schulenburg
Annemarie Schulenburg Vestigingsmanager

Periodes van voor- en tegenspoed

Na periodes van voor- en tegenspoed, waarin de onderneming onder andere een brand meemaakte, is het voor Kees tijd om de aandelen te verkopen. Samen met Kees is de Jong & Laan op zoek gegaan naar een overnamekandidaat.

Deze kandidaat moest de continuïteit van de onderneming, voor zowel de circa 50 personeelsleden als de vele opdrachtgevers van de onderneming, kunnen waarborgen. De partij is gevonden in BESQ Group, geleid door ondernemer en investeerder Marcel Muller.

Kees Hoogink: Het voelt voor mij goed en vertrouwd om het stokje over te dragen.

Kees Hoogink zegt het volgende over de verkoop: “Met de overdacht aan Marcel Muller wordt de continuïteit van Hegin Metalfinishing gewaarborgd, wat zekerheid biedt aan zowel ons personeel als onze opdrachtgevers. De afgelopen jaren heeft Hegin Metalfinishing een snelle groei doorgemaakt en door het aantrekken van nieuw management kan de reeds ingezette professionalisering worden gecontinueerd, wat ons in staat stelt mee te blijven groeien met onze opdrachtgevers. Door Marcels achtergrond als ondernemer én zijn langetermijnvisie voelt het voor mij goed en vertrouwd om het stokje aan hem over te dragen.“

Kansen benutten 

BESQ Group richt zich op overnames van productie- en handelsbedrijven in Nederland. Marcel Muller heeft, door ruime ervaring bij financiële instellingen, een groot netwerk opgebouwd en wil nu zijn commerciële en managementkwaliteiten inzetten bij het bedrijf in Heerde.

Marcel Muller: “Hegin Metalfinishing is onder leiding van Kees uitgegroeid tot een gerenommeerde oppervlaktebehandelaar met vakkundig personeel en een groeiende orderportefeuille. Om mee te kunnen blijven groeien met de ambities van onze opdrachtgevers, zullen we ons de komende tijd richten op het verder stroomlijnen van processen. Daarbij vinden we het fijn dat Kees nog een tijd bij Hegin betrokken blijft om zijn expertise over te dragen aan het (deels) nieuwe management.”

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan is al vele jaren accountant van Hegin en de afdeling corporate finance is gevraagd om Kees Hoogink te begeleiden bij het gehele verkooptraject. Hiervoor doorliepen we een aantal fasen:

  • De eerste stap in het traject bestond uit het in kaart brengen van de persoonlijke wensen en verwachtingen van Kees.
  • Op basis hiervan zijn de voorbereidingen voor het verkoopproces gestart, met onder andere het opstellen van een informatiememorandum en het in kaart brengen van potentiële overnamekandidaten.
  • Ook in het vervolg van het traject, waaronder het benaderen van overnamekandidaten, de ondersteuning bij onderhandelingen, de coördinatie van het due diligence en de afronding van transactiedocumentatie, voerde de Jong & Laan de regie.

Succesvolle samenwerking

De Jong & Laan kijkt samen met Kees Hoogink terug op een plezierige en succesvolle samenwerking met een mooi resultaat.

Kees Hoogink: “De verkoop van een onderneming is een intensief traject, waarbij je soms te maken krijgt met complexe materie. Het is daarom prettig om een ervaren specialist aan je zijde te hebben die je hierin ontzorgt en er voor zorgt dat de juiste stappen op het juiste moment worden gezet."

Heb je vragen of wil je weten wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.