Verkoop Hectar funderings-techniek

De overname leidt tot een bundeling van product- en marktkennis waardoor verdere groei zal worden gerealiseerd. Daarbij draagt de overname bij aan de langetermijndoelstellingen van Kingspan Unidek; uiteindelijk heeft de organisatie de ambities om internationaal verder te groeien. Onze corporate finance adviseurs adviseerden en begeleidden Hectar bij het hele traject.

Van samenwerking naar overname

Kingspan Unidek heeft Hectar Funderingstechniek en haar belangen in Hectar Intellectual Property overgenomen. Een aantal jaar geleden zijn beide partijen een succesvolle samenwerking op het gebied van funderingsvloeren aangegaan, die bijdraagt aan duurzaam en energie-efficiënt bouwen. Nu, ruim 4 jaar verder, heeft dit geresulteerd in een overname door Kingspan.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Wat er vooraf ging

Hectar Funderingstechniek is, sinds de marktintroductie in 2015, gespecialiseerd in de verkoop en realisatie van kruipruimteloze funderingsvloeren. De gecertificeerde hoogwaardige EPS bekistingsvloeren hebben een hoge isolatiewaarde en leveren kosten- en tijdsbesparingen op.  De vloeren worden toegepast in de woning- en utiliteitsbouw tot drie bouwlagen.

Al enige tijd wordt de productie en logistiek van Hectar funderingsvloeren verzorgd door Kingspan Unidek. Kingspan heeft een uitgebreid portfolio op het gebied van Unidek EPS-isolatie voor daken, muren en vloeren. De (Planet Passionate) doelstellingen van Kingspan sluiten goed aan op de kennis en ervaring van Hectar, dus in dat opzicht is de overname van Hectar door Kingspan een logische stap.

Overname

De overname leidt tot een bundeling van product- en marktkennis waardoor verdere groei zal worden gerealiseerd. Daarbij draagt de overname bij aan de langetermijndoelstellingen van Kingspan Unidek; uiteindelijk heeft de organisatie de ambities om internationaal verder te groeien. 

Verkoopbegeleiding de Jong & Laan

Onze corporate finance adviseurs adviseerden en begeleidden Hectar bij het hele traject, bestaande uit:

  • Strategieplanning.
  • Het uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  • Het opstellen van het informatiememorandum.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence traject.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding.

Met de start van het traject van de verkoop aan Kingspan in juni en de afronding in september, is sprake van een snelle doorlooptijd. Wij zijn trots dat we Hectar mochten begeleiden in dit proces. De organisatie zelf was ook positief over de samenwerking: 

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.