Verkoop Hanzebouw

Hanzebouw uit Zwolle is per juni 2021 overgenomen door Friso Bouwgroep. Hierdoor groeit het bedrijf verder als belangrijke speler in de restauratiemarkt. De Jong & Laan corporate finance adviseurs begeleidden de aandeelhouders van Hanzebouw bij het overnametraject.

Samen werken aan het behoud van historische waarde

Hanzebouw uit Zwolle is per juni 2021 overgenomen door Friso Bouwgroep. Hierdoor groeit het bedrijf verder als belangrijke speler in de restauratiemarkt.  

Sinds de oprichting in 1992 is Hanzebouw specialist binnen de restauratie-, renovatie- en onderhoudsmarkt. Vanuit het bedrijfspand in Zwolle worden klanten in Noord-, Midden- en Oost-Nederland bediend. De diensten van de onderneming bestaan uit het restaureren, renoveren, onderhouden, revitaliseren en herbestemmen van (monumentale) panden.

Dankzij deskundige en zelfstandige medewerkers is Hanzebouw in staat complexe opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten worden uitgevoerd bij onder andere adellijke families, verenigingen, kerkbesturen en gemeenten. Hanzebouw is een erkend leerbedrijf dat beschikt over verschillende certificeringen; dit toont de kwaliteit van het bedrijf aan.  

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Vergroten marktaandeel in restauratiesector

De afgelopen jaren hebben aandeelhouders van Hanzebouw zich met veel enthousiasme en toewijding ingezet om het bedrijf te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming.

Het werkgebied van Hanzebouw sluit op geografisch gebied perfect aan op projecten van Friso Bouwgroep. 

Voor een verdere uitbouw en waarborging van de continuïteit is contact gezocht met de Friso Bouwgroep, een veelzijdig bouwbedrijf uit Sneek dat zich bezighoudt met vrijwel alle disciplines binnen de bouwsector - van woning- en utiliteitsbouw tot restauratie.

Friso Bouwgroep is, mede door de overname van Jurriëns Noord in 2016, een sterke speler in de noordelijke provincies. Door de aansluiting van Hanzebouw - die zelfstandig binnen de groep zal opereren – zal Friso Bouwgroep haar marktaandeel in de restauratiesector verder vergroten.

Geografisch gezien sluit het werkgebied van Hanzebouw perfect aan op de projecten van Friso Bouwgroep. De activiteiten van Hanzebouw zullen onder eigen naam en vanuit eigen vestiging worden voortgezet.    

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan corporate finance adviseurs begeleidden de aandeelhouders van Hanzebouw bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Het bespreken van de persoonlijke wensen van de aandeelhouders.
  2. Het uitvoeren van een waardebepaling, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  3. Het schrijven van een informatiememorandum.
  4. Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Het voeren van de onderhandelingen.
  6. Het begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  7. Het opstellen van overnamecontracten en het begeleiden van de fiscale afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.