Verkoop Daly Plastics

Daly Plastics heeft aansluiting gezocht bij Repeats Group om haar productiecapaciteit te vergroten en zo aan de groeiende vraag naar gerecycled LDPE in Europa te voldoen. De Jong & Laan ondersteunde Daly Plastics in dit verkoopproces.

Aansluiting voor verdere uitbreiding

Daly Plastics is een producent van hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid (LDPE). De onderneming is opgericht in 1985 en is gevestigd in Zutphen. Plastic afval uit commerciële, industriële en agrarische bronnen wordt door Daly Plastics gerecycled tot LDPE dat wordt gebruikt in verpakkingstoepassingen. De onderneming heeft een sterke positie als LDPE-recycler verworven.

Annemarie Schulenburg
Annemarie Schulenburg Vestigingsmanager

Leidende LDPE-recycler

Voor een verdere uitbreiding is aansluiting gezocht met het Amerikaanse Private Equity fonds Ara Partners die opereert onder de Repeats Group; een pan-Europees platform van ondernemingen dat kunststofafval omzet in recyclaat dat geschikt is voor een verscheidenheid aan commerciële en industriële flexibele kunststoftoepassingen.

Daly Plastics en Repeats Group delen de ambitie om een leidende LDPE-recycler in Europa te worden, om zo een circulaire oplossing te bieden voor het groeiende plastic afvalprobleem in Europa.

Verkoopbegeleiding 

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan begeleidden Daly Plastics bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  • Het structureren van de transactie.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence-traject.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van de overnamecontracten en de afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bekijk meer