Verkoop Current Connect

De afgelopen jaren hebben zich voor Current Connect gekenmerkt door een snelle groei en het opzetten van een nieuwe entiteit om de Duitse markt te kunnen bedienen. Om de groei te kunnen versnellen, hebben de twee aandeelhouders van Current Connect besloten zich aan te sluiten bij een financieel krachtige partij. De Jong & Laan adviseerde en begeleidde de organisatie bij het (pre-exit) verkooptraject.

Transactie Current Connect

Current Connect, gevestigd in Raalte, is specialist in totaaloplossingen voor grootschalige roll-out projecten van met name glasvezel (Fiber to the Home). De organisatie houdt zich bezig met het schouwen en monteren van glasvezel op locatie en het verzorgen van groot laswerk in distributiepunten en zogeheten Area PoPs.

Sinds haar oprichting in 2008 zijn er door Current Connect meer dan een half miljoen huizen aangesloten op glasvezelnetwerken van verschillende providers. Het bedrijf heeft daarnaast een aantal grote opdrachtgevers waarvoor het de triple-play installatie-werkzaamheden verricht en de smart metering apparatuur installeert.

Snelle groei

De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door een snelle groei en het opzetten van een nieuwe entiteit om de Duitse markt te kunnen bedienen. Om de groei te kunnen versnellen, hebben de twee aandeelhouders van Current Connect besloten zich aan te sluiten bij een financieel krachtige partij.

Pre-exit

Deze partij is gevonden in Blauwburgh Invest, met wie de aandeelhouders een pre-exit hebben gerealiseerd. Blauwburgh is een ondernemende participatiemaatschappij met een brede sectorfocus. Blauwburgh investeert kennis, kunde en kapitaal, maar rekent ook op de toewijding van de huidige aandeelhouders om de samenwerking tot een succes te brengen.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Current Connect bij het (pre-exit) verkooptraject, bestaande uit:

  • Het opstellen van het informatiememorandum.
  • Het in kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  • Het voeren van onderhandelingen.
  • De begeleiding bij het due diligence-onderzoek.
  • Het begeleiden en ondersteunen bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.