Transactie nerds & company

Nerds & Company ontwikkelt zich als volwaardig digitale partner voor haar klanten en focust op langetermijn relaties. Door de groei van de afgelopen jaren, besloot het op eigen kracht verder te gaan. De Jong & Laan begeleidde bij een management buy-out.

Managementleden nemen aandelenbelang over

Nerds & Company is in 2015 opgericht als ontwerper en ontwikkelaar van interactieve ervaringen. Aan de hand van de door de onderneming ontworpen software, maatwerk applicaties, leerplatformen en websites kunnen opdrachtgevers zich onderscheiden en vooruitlopen op de toekomst. De digitale oplossingen worden gerealiseerd met hoogwaardige kwaliteit en oog voor detail. Dit alles gebeurt vanuit een modern kantoor in Enschede, waar een combinatie van techniek, innovatie en creativiteit samenkomt.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

De Jong & Laan begeleidde twee managementleden, Timar Holtkamp en Johan Bruning, bij de overname van het aandelenbelang van externe investeerder Quadrum Capital.

Op eigen kracht verder

In 2016 heeft investeringsmaatschappij Quadrum Capital geparticipeerd in Nerds & Company om de onderneming te professionaliseren en te laten groeien. Na de gerealiseerde groei van de afgelopen jaren heeft het vierkoppige managementteam van Nerds & Company besloten om op eigen kracht verder te gaan. Timar Holtkamp (Creative Director) en Johan Bruning (CTO) hebben hun aandelenbelang in de onderneming uitgebreid door het belang van Quadrum Capital over te nemen.

Nerds & Company heeft een stip op de horizon gezet om zich verder te ontwikkelen als volwaardig digitale partner voor haar klanten en het focussen op langetermijn relaties. Dit realiseren zij mede door het ontwikkelen van eigen softwareproducten, waaronder het Blocks Learning Experience Platform. Het sterker verbinden van Timar en Johan aan de onderneming draagt bij aan het langetermijnbelang van Nerds & Company.

Begeleiding

De Jong & Laan  begeleidde Timar en Johan bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  • De analyse van bedrijfsinformatie en financiële gegevens.
  • Opstellen van een waardebepaling.
  • Bepalen van de biedingsstrategie in samenspraak met management.
  • Het voeren van de onderhandelingen.
  • Het begeleiden bij het ophalen van een bancaire financiering.
  • Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bekijk meer