Fusie KplusV en E&E advies

Adviesbureaus E&E advies uit Groningen en KplusV, met kantoren in Arnhem, Amsterdam en Rotterdam, bundelen de krachten en gaan samen verder onder de naam KplusV. Het nieuwe KplusV biedt door deze integratie complete dienstverlening in het ontwikkelen van werkende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouders van KplusV en E&E advies bij de fusie.

Krachten bundelen

E&E advies is al meer dan tien jaar actief op de thema’s duurzame energie en vitale economie. Met een gedreven groep van tien adviseurs heeft E&E advies haar naam gevestigd in het noorden van Nederland. De organisatie werkt veel voor overheden en draagt onder andere via programmamanagement, beleidsontwikkeling en evaluatie bij aan versterking van de regionale economie en versnelling van de energietransitie.

De integratie van E&E advies en KplusV markeert de start van het jaar waarin KplusV 40 jaar bestaat. KplusV is opgericht als organisatieadviesbureau en heeft zich ontwikkeld tot een professioneel kennisbedrijf dat volkomen thuis is in de thema’s duurzame, inclusieve en innovatieve economie.

KplusV is expert in het aanjagen en versnellen van maatschappelijke transities en werkt onder andere aan de verbinding tussen overheden en ondernemers. Daarnaast zet zij zich in voor de versterking van de regionale economie.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Transities versnellen

Aandeelhouders nieuwe KplusV: "KplusV en E&E advies delen de ambitie om transities te versnellen door ze van werkende oplossingen te voorzien. Door samen te gaan, versterken en verdiepen we onze kennis, waardoor we meer impact voor onze klanten hebben en nog beter de gids in transities kunnen zijn. Ook biedt het de mogelijkheid onze dienstverlening zowel geografisch als inhoudelijk verder en duurzaam uit te bouwen."

Fusiebegeleiding

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan begeleidden de aandeelhouders van KplusV en E&E advies bij de fusie. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  • Opstellen van een (second-opinion) waardebepaling.
  • Bespreken van de persoonlijke ambities van de aandeelhouders.
  • In kaart brengen van de financiële structurering.
  • Begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de juridische en fiscale afwikkeling.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Lees ook

Case
Verkoop Vanderkamp
Case
Verkoop Moderna
Case
Verkoop McDo-It