Transactie Euroweld B.V. & Equipment B.V.

Euroweld B.V. & Equipment B.V. is aangekocht door Bus Industrial Tools, nadat de (directeur)-aandeelhouders van pensioengerechtigde leeftijd op zoek waren naar continuïteit voor hun bedrijf. De Jong & Laan begeleidde Bus Industrial Tools bij het overnametraject.

OP ZOEK NAAR CONTINUÏTEIT

Euroweld B.V. & Equipment B.V. is al meer dan 35 jaar een specialist op het gebied van verhuur, verkoop en servicing van een uitgebreide collectie las-, manipulatie- en positioneringsapparatuur. Het afzetgebied concentreert zich met name in Nederland en Duitsland, maar ook daarbuiten.

De onderneming heeft haar dienstverlening gericht op zware industriële bedrijven, actief in onder andere de offshore, apparaten-, windmolen- en tankbouw en constructie.

 

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Bus Industrial Tools geschikte kandidaat

De verkopende (directeur-)aandeelhouders hebben inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wensten de onderneming aan een geschikte kandidaat over te dragen, zodat de continuïteit van de onderneming gewaarborgd blijft.

In Bus Industrial Tools is deze geschikte kandidaat gevonden. De Jong & Laan begeleidde Bus Industrial Tools bij het overnametraject.

Familiebedrijf verstevigt marktpositie

Bus Industrial Tools is een gerenommeerd familiebedrijf die sinds haar oprichting in 1957 gespecialiseerd is in de verkoop en verhuur van technische machines en gereedschappen. Met meer dan zestig jaar ervaring in de techniekbranche is de onderneming inmiddels uitgegroeid tot dertien vestigingen en is zij actief in zowel binnen- als buitenland.

Voor Bus Industrial Tools is de overname strategisch, omdat hiermee haar reeds bestaande verkoop- en verhuuractiviteiten worden verbreed. Met de overname van de activiteiten en vestiging te Roosendaal verstevigt Bus Industrial Tools haar marktpositie en geografische dekking. De overname van Euroweld B.V. & Equipment B.V. brengt ook overname van enkele dealerschappen met zich mee. Hierdoor kan Bus Industrial Tools haar klanten met een ruimer assortiment nog beter bedienen.

Aankoopbegeleiding

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan begeleidden Bus Industrial Tools bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Analyse van bedrijfsinformatie en financiële gegevens.
  2. In samenspraak bepalen van de biedingsstrategie.
  3. Het voeren van de onderhandelingen.
  4. De uitvoering van het due diligence-onderzoek.
  5. Het afronden van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Bekijk meer